asseco Aimtec murr

Automatizace pro každého

Automatizace prostupuje našimi životy. Automatizuje se i to, co si ještě před nedávnem nikdo neuměl představit – automatické hubení plevele na poli bez chemie, výroba biopaliv pěstováním mořských řas, kompletní vývoj rostlin od semínka až po prodejní balení apod.

 

Máte nějaký nápad a hledáte, jak začít? Společnost Festo vám pomůže. V posledních letech se výrazně rozšiřuje sortiment základních prvků za velmi dobré ceny a ještě s významnou pomocí. Začíná už otevřením internetových stránek, kde objevíte celou sekci s názvem „Podpora“ (www.festo.cz/support).
Například potřebujete pneumatický pohon, pak vám postačí otevřít jednu z mnoha softwarových pomůcek „Pneumatic Sizing“ (www.festo.cz/pneumatic-sizing) a zadat základní parametry pohybu. Okamžitě se objeví kombinace výrobků, které vaše přání mohou splnit. Vznikne kusovník, který můžete přímo vložit do nákupního košíku a případně objednat. Potřebujete ještě další díly, například příslušenství pro připojení, upevnění apod.? Je samozřejmě po ruce. Během chvilky sestavíte seznam všeho potřebného.
Dokonce i v případě elektrických pohonů je práce velmi podobná, pomůcka „Electric Motion Sizing“ (www.festo.cz/ems) pro vás spočítá a navrhne celou sestavu mechaniky, motoru, jeho ovladače a všech potřebných spojovacích dílů. A dokonce připraví soubor s parametry pro budoucí parametrizaci ovladače.
Zvládnete to sami a možná vás překvapí, že bez účasti zkušených specialistů.



Základy jsou základy se vším všudy
Možná se obáváte, že to bude příliš drahé a náročné. Opak je pravda. Společnost Festo si prakticky veškerý sortiment vyrábí vlastními silami. Výroba špičkové techniky vyžaduje mnoho znalostí a dovedností a zejména v posledních letech také schopnost vyrábět levně.
Proto je běžně k dispozici mnoho položek, které jsou ekonomicky velmi výhodné, neboť ze zmíněného know-how naplno těží. Takzvané doporučené výrobky jsou vždy označeny modrou hvězdičkou, jež znamená výhodný nákup zboží, které je navíc v dostatečném množství ve všech skladech po celém světě.

Příklady základních výrobků v pneumatice:
- Pohony, jako například DSNU-S, jsou vyráběny optimalizovanou technologií, které navíc obsahují samočinně nastavitelné tlumení v koncových polohách, o které se nemusíte starat, přesto budete mít vždy správně nastaveno.
- Škrticí ventily VFOE, které jsou vyráběny z kompozitních plastů, vám ušetří místo i finance.
- Koncové spínače, například SDBC-MSX, se samočinně nastaví, stačí je upevnit na válce přibližně do míst, kam patří. Tím ušetříte jakékoliv seřizování.
- Ventily jsou jednoduché robustní VUVS nebo kompaktní a výkonné VUVG.
- Zbrusu nová řada jednotek pro úpravu stlačeného vzduchu MS-B těží z mnoha nových konstrukčních poznatků a přináší významné úspory nákladů.



Software vás povede nejen výběrem
Jakmile zaregistrujete svůj firemní e-mail, budete mít přístup k aktuálním cenám i dodacím lhůtám, svým již probíhajícím zakázkám apod. Objednat pak můžete kdykoliv bez ohledu na denní dobu. Dodací lhůty jsou velmi krátké, zboží je typicky odesíláno přímo k vám do 24 hodin od objednávky.
Potřebujete-li nějakou radu či konzultaci, obraťte se na e-mail support_cz@festo.com a tým techniků vám pomůže. Konzultace a odborné poradenství vám ulehčí mnohdy i náročnější úkoly, například, jak splnit požadavky na bezpečnost, jak vše správně instalovat, co udělat pro úspory energií, jak efektivně využít výkon atd.
A chcete-li se jen inspirovat, najdete na stránkách Festo nepřeberné množství příkladů – v základní nabídce pod položkami „Časopis“ a také „Řešení“ – uspořádaných podle průmyslových oborů.
Samozřejmě to není vše. Pro nákupčí, projektanty, konstruktéry, programátory a další profese je k dispozici dlouhá řada praktických pomůcek, ale už jen popis jejich funkcí by znatelně překročil rozsah tohoto článku. Jisté je však jedno, bez ohledu na to, zda potřebujete jen několik základních prvků, nebo připravujete celý rozsáhlý projekt, můžete lehce uspět. Rychle, efektivně a snadno.

www.festo.cz
Foto: Festo

 
Publikováno: 9. 11. 2023 | Počet zobrazení: 80 článek mě zaujal 12
Zaujal Vás tento článek?
Ano