asseco Aimtec murr

AMPO – po roční přestávce opět na MSV

Důvodem k navázání nepřetržité šňůry účastí na tradiční brněnské akci je snaha pokračovat v pravidelných informacích stávajícím i potenciálním zákazníkům, co nového přibylo ve firemním portfoliu.

 

Kromě loňské absence na Mezinárodním strojírenském veletrhu se společnost AMPO za téměř 30 let zúčastnila každého ročníku MSV v Brně. A jak říká jednatel firmy Oldřich Poul: „Jsme přesvědčeni, že každý veletrh je pro nás i naše zákazníky vždy přínosem.
Široká nabídka společnosti AMPO zahrnuje především:

- Pohonné systémy
- Lineární techniku
- Dopravníkové komponenty
- Strojní komponenty

Relativně nedávno byla nabídka doplněna o kovovýrobu, která zajišťuje kompletaci a úpravy posledně jmenovaných strojních komponent, ale také jejich výrobu podle specifických požadavků zákazníků. Tato investice z posledních dvou let se ukázala jako dobré řešení pro dokompletování paketu pro naše stálé klienty.
Hlavním a nosným produktem zůstávají pohonné systémy BONFIGLIOLI Riduttori. Tento dodavatel, který se řadí mezi tři největší světové výrobce pohonů, je v obchodním programu AMPO od samého počátku firmy, tj. od roku 1994.
V současné době jsou na český a slovenský trh dodávány převodovky nejen z prvovýroby Bonfiglioli, ale z velké části montované v rámci licence přímo ve společnosti AMPO.
V expozici firmy v pavilonu V na brněnském výstavišti bude společnost AMPO prezentovat nejnovější řadu modulárních souosých převodovek EVOX.
Lineární technika je původem z Tchaj-wanu od výrobce PMI – Precision Motion Industries. V průběhu deseti let, kdy tuto techniku firma dodává na trh, se v objemu dodávek dostala na druhé místo firemních prodejů.
Dopravníkové komponenty, používané v nápojové technice, potravinářském průmyslu a balicí technice, jsou rovněž důležitou skupinou produktů užívanou zákazníky firmy. Tento obor v současné době prožívá bouřlivou proměnu díky fúzování největších výrobců a dodavatelů této techniky, jako je Regal Rexnord, System plast a další výrobci. Výsledkem by měla být široká škála komponent umožňující variabilitu při stavbě strojů i linek.
Výše jmenované skupiny výrobků dodávané buď přímo, nebo montované, či kompletované ve společnosti AMPO s.r.o., představuje obrovské množství dílů a součástek, které je třeba mít skladem.
„Proto jsme ve společnosti nastolili cestu skladování v automatizovaných skladovacích systémech, které postupně nahrazují klasické skladové regály. V současné době jsou v provozu již čtyři a pátý je uvažován pro komponenty dopravníků v nejbližší době,“ upřesňuje Oldřich Poul.

www.ampo.cz
Foto: AMPO

 
Publikováno: 9. 11. 2023 | Počet zobrazení: 125 článek mě zaujal 23
Zaujal Vás tento článek?
Ano