asseco Aimtec murr

Head-up displej pro cyklisty

Hongkongský start-up Lawk zahájil na serveru Kickstarter kampaň na výrobu speciálních AR brýlí pro cyklisty s názvem Lawk One Glasses.

 

Lehké ochranné brýle jsou vybaveny sadou čoček UV380, které blokují 99,9 % ultrafialových paprsků a lze je vyměnit i za dioptrické čočky.
Do brýlí je promítán monochromatický microLED displej, nabízející informace v reálném čase, jako je aktuální rychlost, ujetá vzdálenost, uplynulý čas, spálené kalorie, srdeční tep či kadence šlapání. Stejně jako většina brýlí pro AR (Augmented Reality) jsou propojeny s aplikací na smartphonu přes Bluetooth. Pokud je displej bezdrátově propojen s periferními zařízeními třetích stran, může zobrazovat i navigační pokyny a příchozí textové zprávy. Dva reproduktory v ramenech brýlí umožňují poslech hudby, příjem hovorů a pomocí postranního mikrofonu lze zadávat navigační příkazy pro ChatGPT.
Pomocí integrované kamerky lze natáčet digitálně stabilizované 4K video nebo 8MP statické fotografie. Energii dodávají dvě lithiové dobíjecí baterie o kapacitě 150 mAh, které vydrží dobu provozu až osm hodin.

Foto: Lawk

 
Publikováno: 9. 11. 2023 | Počet zobrazení: 139 článek mě zaujal 21
Zaujal Vás tento článek?
Ano