asseco Aimtec murr

Upínací systémy pro efektivní obrábění

Firma Dormer Pramet uvedla na trh nový sortiment upínacích systémů, který obsahuje řadu špičkových upínačů pro oblast frézování, soustružení, vrtání i závitování, ale také řadu upínacích kleštin, klíčů a dalšího příslušenství.

 

V současném dynamickém strojírenském prostředí je rostoucí poptávka po vyšší produktivitě i nákladové efektivitě, což si uvědomuje i výrobce nástrojů Dormer Pramet, který optimalizuje proces upínání nástrojů i obrobků pro dosažení těchto klíčových cílů. Správné upnutí je dnes nezbytným požadavkem pro zajištění přesných rozměrů obrobku, dosažení vysoce kvalitní povrchové úpravy, prodloužení životnosti nástroje a zkrácení seřizovacích časů, což v konečném důsledku zvyšuje celkovou efektivitu procesu obrábění.
Nový sortiment upínačů je kompatibilní se širokou škálou obráběcích strojů, počínaje konvenčními až po moderní CNC centra. Každý obrobek i nástroj má své jedinečné potřeby v oblasti upínání. Firma je tak schopna nabídnout komplexní a na míru šitá řešení odpovídající specifickým požadavkům.

David Kostolník
Foto: Dormer Pramet

 

 
Publikováno: 12. 12. 2023 | Počet zobrazení: 52 článek mě zaujal 11
Zaujal Vás tento článek?
Ano