asseco Aimtec murr

Dokonalá tvrdost zajišťuje odolnost

Společnost Walter přihlásila k patentování svou novou sortu Tiger·tec Gold WSM33G pro zapichování, která vyniká dlouhou životností i v náročných podmínkách.

 

WSM33G je první PVD sorta tohoto výrobce, která byla vyvinuta speciálně pro vysoké namáhání při zapichování. Řezný materiál kombinuje TiAlN třetí generace a TiSiN ve vícevrstvém povlaku s mimořádnou tvrdostí a současně zvýšenou houževnatostí. Speciální dodatečná úprava snižuje tření, zabezpečuje hladký povrch a optimalizuje tak odvod třísky i procesní spolehlivost. Zlatá vrchní vrstva navíc usnadňuje přehledné zjišťování stupně opotřebení.
Nový povlak PVD výrobce používá jak na jednobřité destičky SX s tvarovým lůžkem a samoupínáním, tak na vyměnitelné destičky dvoubřitého systému DX18, u kterého zabezpečuje stabilitu v lůžku tvarová plocha čela.
Pro uživatele znamená použití obou systémů maximální mnohostrannost, protože jsou tak pokryté všechny upichovací šířky od jednoho do 10 mm. Další výhodou sorty Tiger·tec Gold WSM33G je její rozsáhlá přizpůsobitelnost i v náročných podmínkách, protože ji lze nasadit v 75 % aplikačního použití od zapichování a upichování, soustružení až po frézování drážek, a to jak v oceli (ISO P30), nerezových ocelích (ISO M30), tak i pro těžko obrobitelné materiály (ISO S30).
Zapichovací destičky WSM33G představují podle výrobce vysoce produktivní a procesně spolehlivou volbu díky univerzálnímu použití, dlouhé životnosti a odolnosti vícevrstvého povlaku proti plastické deformaci i opotřebení hřbetu.

Andrea Kimmerle
Foto: Walter

 
Publikováno: 12. 12. 2023 | Počet zobrazení: 49 článek mě zaujal 12
Zaujal Vás tento článek?
Ano