asseco Aimtec murr

Kennametal rozšiřuje své obráběcí portfolio

Na podzim uvedla společnost Kennametal několik novinek, které nabízejí nové možnosti pro obrábění v různých aplikacích. Jde o geometrii FV a univerzální řezací řešení.

 

Nová geometrie s inovativní konstrukcí utvařeče třísek umožňuje stabilnější a ostřejší řeznou hranu pro lepší drsnost povrchu a tvorbu třísek.

FV Geometry
Tato novinka pod označením FV Geometry byla vyvinuta pro konzistentní řezání v širším rozsahu aplikací, vyznačuje se unikátním designem utvařeče, ostřejším břitem a vestavěnými kanály chladicí kapaliny, které přivádějí chladicí kapalinu blíže k řezné hraně. K dalším výhodám FV geometrie patří eliminace potřeby výměny nástrojů pro dokončovací operace, takže je ideálním řešením pro širokou škálu aplikací ve všeobecném strojírenství.
Flexibilita nové geometrie přináší uživatelům vyšší výkon s konzistentním řízením třísek v nízkých nebo středních hloubkách řezu a menším počtem přerušení procesu při výměně nástrojů.
Inovativní technologii představil Kennametal u třídy KCP25C, která nastavuje nový standard pro aplikace soustružení oceli.

Univerzální řezací řešení
Nová třída destiček pro soustružení s označením KCU10B je inovativní aktualizace platformy KCU10 s vylepšenou technologií PVD povlaku KENGold pro ochranu hran. Toto univerzální řezací řešení je určeno pro multimateriálové projekty, obrábění v letectví, obranném a automobilovém průmyslu, energetice i všeobecném strojírenství, které vyžadují maximální výkon při řezání široké škály obtížně obrobitelných materiálů.
Vícevrstvý povlak usnadňuje obrábění z jednoho materiálu na druhý a zároveň dosahuje konzistentnosti při řezání. Nanokompozitní povlak má zlepšenou přilnavost, která poskytuje lepší odolnost boků proti odlupování.
Destičky KCU10B nabízejí atraktivní parametry při řezání více materiálů, zlepšenou odolnost proti opotřebení a zvýšenou bezpečnost procesu včetně použití na oceli, nerezové oceli, litině, vysokoteplotních slitinách a neželezných materiálech.

Petr Kostolník
Foto: Kennametal

 
Publikováno: 12. 12. 2023 | Počet zobrazení: 87 článek mě zaujal 18
Zaujal Vás tento článek?
Ano