asseco Aimtec murr

Robotické vysokohustotní sklady přinášejí úspory, šetří čas a prostor

Představte si, že byste mohli uskladnit více zboží na menší ploše, zvýšit rychlost a přesnost vyskladňování, snížit náklady a zlepšit bezpečnost. Společnost 4IGV na to má „recept“.

 

Na konferenci The Best of Czech and Slovak Logistics, která se konala na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, prezentovala společnost 4IGV řešení automatizovaného vysokohustotního skladu. V článku přinášíme, jak tento sklad funguje, jaké výhody přináší a jak ho lze získat.
Automatizované vysokohustotní řešení skladu využívá k procesu zaskladňování, vyskladňování i manipulaci se zbožím speciálních robotů. Je řízen pomocí softwaru, který optimalizuje automatický pohyb robotů i zboží. Výrobním firmám ho 4IGV navrhne a postaví přímo na míru jejich prostoru. Jde tedy o flexibilní skladový systém, který přináší vysokou efektivitu a v konečném důsledku také úspory.

Roboty unesou až 25 kg nákladu
Hbité roboty unesou až 25 kg nákladu, který zvedají v přepravních boxech jako výtah. „Za hodinu zvládne robot přepravit 20 plně naložených boxů, přičemž se sám podle potřeby dobíjí. V automatizovaném skladu můžete využívat standardní přepravní boxy, které budou vybaveny EAN kódy. Optimalizovanou manipulaci se zbožím obstarává výkonný řídicí systém,“ uvádí Radka Zobaníková, Business and marketing manager společnosti 4IGV. Dodává, že tyto sklady fungují v režimu 24/7. Sklady se dají navíc snadno upravit podle sezonních požadavků.

Skladování více zboží na menší ploše
Automatizovaný sklad má oproti tradičnímu ručnímu skladu mnoho výhod. Patří mezi ně úspora prostoru: automatizovaný sklad využívá výšku skladu, nepotřebuje manipulační uličky, to vše maximalizuje hustotu skladování. Což znamená, že je možné uskladnit více zboží na menší ploše.
Navíc tento sklad zákazníkům přináší zvýšení produktivity: automatizovaný sklad zkracuje dobu potřebnou pro zaskladnění i vyskladnění zboží, zvyšuje rychlost i přesnost manipulací a minimalizuje chyby při vychystávání objednávek. To vede k lepšímu využití pracovní síly, snížení nákladů a zvýšení spokojenosti zákazníků.
Do firem přináší také zlepšení bezpečnosti, chrání zboží před poškozením, ztrátou nebo krádeží. Také zajišťuje bezpečný přístup a ochranu zaměstnanců, kteří jsou vystaveni menšímu riziku úrazů nebo zdravotních problémů způsobených opakovanými nebo namáhavými úkony. Pracuje za ně robot, mohou být tedy v rámci skladu či výroby přesunuti na jiné práce s vyšší přidanou hodnotou.

Řešení pro zefektivnění logistických procesů
Výhodou automatizovaných skladů od 4IGV je již zmíněná flexibilita a také adaptabilita. Automatizovaný sklad je schopen reagovat na změny v poptávce, sortimentu nebo trhu. Je tedy prozíravou volbou pro každého, kdo chce zefektivnit své skladové a logistické procesy, ušetřit náklady, zvýšit konkurenceschopnost a zlepšit kvalitu služeb.
Pokud máte zájem o automatizaci svého skladu, můžete se obrátit na společnost 4IGV, která se specializuje na dodávku a instalaci automatizovaných skladových systémů.

www.4IGV.cz
Foto: IdeaStorage, 4IGV

 
Publikováno: 17. 1. 2024 | Počet zobrazení: 52 článek mě zaujal 12
Zaujal Vás tento článek?
Ano