asseco Aimtec murr

Mobilní nabíječka pro doma i na cesty

Návštěvníci veletrhu Fakuma mohli v expozici firmy BASF vidět kompaktní mobilní nabíječku do zásuvky, vyvinutou ve spolupráci tohoto chemického koncernu s elektrotechnickou firmou LAPP.

 
Automobilový průmysl prochází nejvýznamnější transformací pohonných ústrojí ve své historii, boom bateriových elektromobilů staví toto odvětví před velké výzvy. Jedním z důležitých faktorů pro přijetí elektrických vozidel je mobilní nabíjení, protože snižuje obavy z dojezdu a zvyšuje flexibilitu při každodenním ježdění.
„Cestovní přenosný nabíjecí systém Mobility Dock, který lze uložit do kufru, je ideální systém bez spleti kabelů. Vyznačuje se kompaktním designem, nabíjí elektrická i plug-in hybridní vozidla ze standardní domácí zásuvky a umožňuje flexibilní nabíjení i na cestách,“ vysvětluje výkonný ředitel firmy LAPP Mobility Dr. Simon Alig.
Zařízení nabíjecího systému využívá plastový (PA) materiál Ultramid firmy BASF. Tento technický plast hraje zásadní roli v materiálu krytu nabíjecího systému, který musí kvůli požadavkům na mechanickou manipulaci a elektrickou bezpečnost splňovat přísné parametry.
Během vývojové fáze systému Mobility Dock poskytli specialisté BASF firmě LAPP své odborné znalosti materiálů v oblasti eMobility a elektroniky, což umožnilo rychle identifikovat ideální materiál, který splňuje přísné požadavky na dané zařízení. Finální volba padla na Ultramid, který nabízí mj. vysokou mechanickou pevnost a odolnost proti UV záření (je odolný a stálobarevný i na slunci). Tento technický plast obsahuje bezhalogenový zpomalovač hoření a vykazuje vysokou chemickou odolnost. Kromě toho umožňuje i vysoce kontrastní označení pouzdra laserovým značením.
Nabíječka už získala řadu ocenění včetně německých cen za inovaci a udržitelnost.

Foto: BASF
 
Publikováno: 22. 3. 2024 | Počet zobrazení: 53 článek mě zaujal 8
Zaujal Vás tento článek?
Ano