asseco Aimtec murr

Lehký pokročilý systém ukládání energie

Firma Mitsubishi Chemical Group vystavila na podzimní americké The Battery Show svou nejnovější inovaci v podobě celokompozitního krytu baterie pro elektromobily.

 

Kryty baterií tradičních elektrických vozidel (EV) jsou typicky vyráběny z těžkých kovových profilů, které mohou mít negativní dopad na celkovou hmotnost i výkon vozidla. Nejnovější design, který je výsledkem spolupráce Mitsubishi Chemical Group (MCG) s rozsáhlým portfoliem kompozitních materiálů pro pokročilé systémy skladování energie, a firem EDAG a Kreisel Electric, překonává mnohé dosavadní problémy.
Jedním z největších problémů s elektrickými vozidly v jejich současném složení je hmotnost, proto může výraznější redukce, např. pomocí lehčího krytu baterie, významně pomoci rozvoji elektromobilty. Důležitou roli v tom hrají plasty a kompozity. Přechodem na kompozitní materiály může tato koncepce baterie splnit požadavky kladené na pouzdra baterií pro elektromobily a zároveň je výrazně lehčí než dosud používané konvenční materiály.
Lehká skříň navržená poskytovatelem inženýrských služeb EDAG byla vyvinuta ve spolupráci s výrobcem baterií Kreisel Electric, specializujícím se na navrhování a výrobu bateriových úložných systémů, s využitím jeho patentované technologie ponorného chlazení.
Dalším klíčovým prvkem je jednodušší systém kompozitního krytu, který se skládá pouze ze dvou částí ve srovnání s původním kovovým krytem složeným z pěti částí. To demonstruje schopnost kompozitů konsolidovat díly, což vede ke zjednodušení navazujících procesů a úsporám nákladů. Kromě toho jsou některé součásti recyklovatelné s vysokou oběhovou ekonomikou.
Do krytu baterie byly začleněny různé kompozitní materiály MCG, včetně termoplastu zpomalujícího hoření, vyztuženého vlákny pro horní kryt, který odolá událostem s vysokou intenzitou tepelného úniku. Skříň také obsahuje další vrstvu izolačního materiálu (MAFTEC) vyrobeného z vláken oxidu hlinitého pro další ochranu krytu baterie. Spodní přihrádka byla vyvinuta za použití dvou různých materiálů: Prepreg Sandwich a CF Forged Molding Compound, vyrobených pomocí jediného inovativního procesního kroku, aby byly splněny tepelné, geometrické a strukturální požadavky.
Kromě toho, že je funkční kompozitní struktura extrémně lehká, nabízí robustní výkon, vysokou úroveň bezpečnosti a vysokou odolnost.



Foto: Mitsubishi Chemical Group

 
Publikováno: 22. 3. 2024 | Počet zobrazení: 48 článek mě zaujal 8
Zaujal Vás tento článek?
Ano