asseco Aimtec murr

Inovovaný extrudér

Na posledním veletrhu Fakuma představila extruzní divize firmy KraussMaffei redesignovaný laboratorní extrudér ZE 28 BluePower, který se vyznačuje zlepšenou jednoduchostí obsluhy a zvýšeným výkonem.

 

Nová konstrukce dvoušnekového extrudéru ZE 28 BP je přizpůsobená primárně pro laboratorní nasazení. Nabízí dokonalou kombinaci volného objemu (OD/ID =1,65) a vysoké hustoty točivého momentu 13,6 Nm/cm³. V závislosti na konkrétních požadavcích procesu může být zpracovatelská sekce konfigurována v rozsahu délek 32 až 64 D a vybavena až třemi bočními podavači.
Klíčové vlastnosti inovovaného designu extrudéru jsou zejména vysoká energetická účinnost, vynikající regulace teploty ve zpracovatelské části, vylepšená ochrana výkonové elektroniky a optimalizovaná vytlačovací matrice pramenů. Úseky zpracování, včetně konfigurací šneků jsou stále upgradovány, a všechny výsledky procesního inženýrství lze bez problémů rozšířit na celou řadu BluePower.
Extruder je navržen tak, aby implementoval procesní řešení na míru díky široké škále možností konfigurace. Patří mezi ně prvky zpracovatelské sekce ve vysokoteplotním provedení s tepelnou odolností až 420 °C. Kromě toho automatické odstranění šroubu směrem k pohonu dále rozšiřuje rozsah použití tohoto stroje.
Standardní verze je vybavena nově vyvinutým systémem „pioneer processControl“ s průvodci poskytujícími obsluze podrobné pokyny pro určité postupy. To ze stroje činí řešení pro jakoukoli aplikaci s optimalizovanou jednoduchostí ovládání.

Petr Přibyl
Foto: KraussMaffei

 
Publikováno: 22. 3. 2024 | Počet zobrazení: 43 článek mě zaujal 6
Zaujal Vás tento článek?
Ano