asseco Aimtec murr

Obráběcí novinky ze země tradic a samurajů

Neustále pokračující úsilí o zlepšování parametrů obráběcích strojů se odráží i v konstrukčních inovacích osvědčených modelů, které jsou průběžně uváděny na trh a zejména japonské firmy jsou v tomto směru doslova etalonem inovačních aktivit.

 

Příkladem takovéhoto řešení může být portálové centrum MCR-A5CII z „arzenálu“ firmy Okuma, které představil Ondřej Svoboda, jednatel společnosti Misan, jež tuto japonskou značku na českém trhu zastupuje, na nedávném technologickém semináři „Pokročilé strategie obrábění“ v Lysé nad Labem.

Silný obr s mimořádnou přesností
Obráběcí centrum MCR-A5CII mělo na této akci pořádané 22. a 23. listopadu loňského roku ve školicím a předváděcím středisku Misan ve spolupráci s firmami Hofmeister a t-support českou premiéru, a účastníci semináře tak měli unikátní příležitost vidět výkonný obří stroj poprvé v ČR i naživo v akci v rámci praktických ukázek.  
Výrobce charakterizuje MCR-A5CII jako vysokorychlostní dvousloupové obráběcí centrum s širokou škálou automatických výměnných vřetenových hlav pro komplexní 5stranné obrábění na kompaktním půdorysu. Tuhá dvousloupová konstrukce rámu stroje zajišťuje větší tuhost a užší tolerance, díky čemuž je tento stroj vhodný pro efektivní obrábění obecných dílů a i práce na formách.
Právě robustní portálovou koncepcí tohoto řešení, která díky unikátní konstrukci nabízí stabilní platformu pro obrábění velkých i dlouhých dílů, se podařilo dosáhnout lepší parametry, než obvykle nabízejí konkurenční stroje postavené na jiném základě z hlediska tuhosti, stability a přesnosti. A tím tak umožnit i při vysokých rychlostech vysoce precizní obráběcí operace, jimiž jsou stroje značky Okuma proslulé.
O důvěře, jakou výrobce do této koncepce vkládá, svědčí mj. i to, že dvousloupová obráběcí centra Okuma se používají k výrobě dílů pro téměř všechny obráběcí stroje této značky.
Výsuvná pinola a důmyslný přesný systém jejího vedení zajišťuje vysokou tuhost a jakost obráběných povrchů. Stroj je osazen prostorově úsporným automatickým měničem vřetenových hlav (AAC - Auto Attachment Changer) pro pětistranné obrábění. Délky a konfigurace vřetenových hlav lze volit z široké nabídky dle potřeby konkrétní aplikace. Ve standardním provedení je MCR-A5CII vybaven hlavním vřetenem s rychlostí 4000 ot./min pro maximální přesnost a rozměrovou stabilitu. Jako opce jsou nabízena rovněž vřetena s 6 tis. a 10 tis. ot/min, k dispozici jsou motory o výkonu 26/22 kW.
Portálové centrum je osazováno stolem o rozměrech 1500 x 3000 mm až velkoformátovým provedením 3000 x 12 000 mm, vzdálenost mezi sloupy udává výrobce rozsahy 2150 až 3650 mm. Rozměry stroje a velkorysé konstrukční řešení umožnily nabídnout i zajímavé parametry, pokud jde o zdvihy os, které jsou udávány hodnotami X: 3200 mm / Y: 2600 mm / Z: 800 mm až X: 12 200 mm / Y: 4100 mm / Z: 1200 mm.
Standardní zásobník pojme 50 nástrojů, ale k dispozici jsou i opce s výrazně větší kapacitou pozic – konkrétně varianty pro 80, 100, 120, 180, 240, a dokonce až 360 nástrojů.

Vysoký výkon v kompaktním balení
Další zajímavou ukázkou, jak pokročilá konstrukční řešení umožňují dosahovat dříve nerealizovatelných parametrů obráběcích strojů, byla prezentace světové novinky v podobě vysokorychlostního horizontálního obráběcího centra Brother H550Xd1.
Tento vysoce produktivní vysokovýkonný stroj umožňuje obrábění komplexních obrobků, které nebylo možné na jinak velice úspěšných strojích Brother Speedio.
Zástavbová plocha stroje o šířce 1577 mm a hloubce 2990 mm činí (včetně nádrže na chladicí kapalinu) pouze 4,7 m2, což je zhruba o pětinu (20 %) méně, než prostor, který vyžaduje alternativa v podobě typického horizontálního centra s vřetenem velikosti kuželu 40 s ekvivalentním pojezdem os.
Horizontální obráběcí centrum je vybaveno nově vyvinutým zásobníkem na 30 nástrojů typu ATC, který podporuje nástroje o maximální délce 250 mm a průměru až 125 mm s maximální hmotností 4 kg.
Pokud jde o oblast přípravku, konstruktérům se podařilo dosáhnout prostoru uvnitř stroje pro umístění přípravku až do průměru 600 a výšky 580 mm, která může být rozšířena dokonce až na průměr 800 mm přemístěním nástroje do bezpečné polohy, což umožňuje montáž a obrábění velkých nebo dlouhých obrobků, které nebylo možné obrábět na jiných strojích s kuželem vřetene velikosti 30.
Využitím bohatých zkušeností společnosti Brother bylo dosaženo vysokorychlostní výměny nástrojů inteligentním zrychlením/zpomalením a optimalizovaným provozem, čímž se podařilo zajistit impozantní čas výměny nástroj-nástroj 1,1 sekundy a času tříska-tříska 2,4 sekundy.
Vysokorychlostní řešení uplatnili inženýři rovněž u stolu osy B, kde se používá vačkový mechanismus s válečkovým soukolím, aby se dosáhlo odolnosti a vysokorychlostního výkonu. Maximální rychlost otáčení 100 min-1 umožňuje vysokorychlostní indexování. Neproduktivní časy se podařilo výrazně zredukovat i souběžným prováděním výměny nástroje a indexování osy B (čas indexování osy B uvádí výrobce ve standardním režimu setrvačnosti hodnotami 1 s pro rozsah 0→90°, a 1,1 s u 0→180°).

Optimální konstrukce a vysoce tuhé vřeteno
Působivé parametry obrábění byly dosaženy mj. optimální konstrukcí stroje, u níž byly k vysoké rychlosti a tuhosti stroje využity technologie CAE analýzy nashromážděné během vývoje řady Speedio. Brother H550Xd1 je vybaven i velmi účinným a vysoce výkonným vřetenovým motorem, včetně nově vyvinutého tuhého vřetena s rychlostí 12 000 ot/min (ve standardní verzi, max. točivý moment 40 Nm, max. výkon 18,9 kW), nebo volitelně 10 000 ot/min s vysokým krouticím momentem (max. 92 Nm) a max. výkonem 26,2 kW v rozsahu středních a vysokých otáček. Jeho obráběcí schopnosti účinně podporuje i vysokotlaký chladicí systém a vybavení osy B pohonem s vysokým upínacím momentem.
Nově vyvinuté vřeteno poskytuje vyšší upínací sílu než u předchozích modelů Speedio a vřeteno s vysokým krouticím momentem má i největší průměr ložiska v rámci této řady. Díky těmto vylepšením stroj nabízí působivé schopnosti od rychlostního obrábění až po silové obrábění pro velké zatížení.
Stroj je vybaven rovněž novým řídicím systémem CNC-D00. Ke zlepšení komfortu obsluhy přispívá kromě snadnějšího nastavení i nové uživatelské rozhraní a intuitivní ovládání díky novým aplikacím a 15“ dotykovému LCD displeji umístěnému na boční straně. K lepší ovladatelnosti napomáhají klávesové zkratky pro často používané funkce, takže je lze aktivovat jedním dotykem.

Josef Vališka
Foto: Okuma

 
Publikováno: 22. 3. 2024 | Počet zobrazení: 96 článek mě zaujal 13
Zaujal Vás tento článek?
Ano