asseco Aimtec murr

Český těžkotonážní jeřáb pomáhá v Tchaj-wanu

Gigantické zdvihací zařízení OMC, jehož hlavní komponenty dodal sviadnovský závod firmy Huisman, je klíčovou součástí tchajwanského těžkého instalačního plavidla Green Jade.

 
Tento 216,5 m dlouhý plovoucí zdvihací prostředek firmy CSBC-DEME Wind Engineering má zásadní roli při instalaci základů pro obří větrné turbíny na moři. Může se pochlubit působivou nosností, výškami zdvihu a pokročilými ekologickými technologiemi.
S jeřábovou kapacitou 4000 tun a nákladovou plochou 8200 m2 umožňuje přepravit více plášťů a základových komponent pro novou generaci „mega“ větrných turbín najednou, což výrazně zvyšuje efektivitu nákladů pro instalaci pobřežních větrných farem. Plavidlo je vybaveno dvoupalivovými motory a využívá různá opatření pro úsporu paliva a ekologické inovace včetně systému rekuperace odpadního tepla, který přeměňuje výfukové plyny a chladicí vodu na elektrickou energii.
V první fázi budou schopnosti Green Jade využity při instalaci základů pláště v projektu Zhong Neng o výkonu 298 MW a následně pro větrnou farmu Hai Long.

Foto: Huisman
 
Publikováno: 22. 3. 2024 | Počet zobrazení: 137 článek mě zaujal 13
Zaujal Vás tento článek?
Ano