asseco Aimtec murr

Bronzová je letos cool

Letošním novinkám litých kol, které před jarní sezónou představil novinářům Libor Rajdl, jednatel společnosti ALCAR BOHEMIA, dominoval bronzový odstín z produkce značky DOTZ.

 

Aniž si to uvědomujeme, každý nový design litého kola představuje hodiny kreativně náročné práce designérů. Vrcholem jsou pak barevné variace a úpravy povrchů. Nejinak je to i v nové nadílce ALCARu, kde jsou tři zcela nové designy v sedmi barevných variantách.
V současnosti nabízí ALCAR celkem 90 designů litých kol značek AEZ, DOTZ a DEZENT, všechny s homologací. Nyní je z nich vybráno 23 atraktivních designů v cenově zvýhodněné nabídce.

Nové designy pro radost
Nejoblíbenější značka DEZENT přichází s novými odolnými koly DEZENT KE ve variantách dark s leštěnými plochami a black v matné černi. Jsou určena pro zatížení až 1350 kg a užitkovým vozům nebo karavanům značek, jako VW Crafter, Nissan NV 400, Ford Transit, Renault Master nebo Fiat Ducato, dodají neotřelým designem sportovní, přitom elegantní nádech.
Značka AEZ pro automobilové nadšence nabízí moderní design Havanna pro segment vozů SUV nebo elektromobilů a hybridů, např. Mercedes EQC, Audi SQ8 e-tron, BMW (i)7, Škoda Enyaq, Tesla Model Y nebo Volvo XC90 a další.
Havanna je k dispozici (jako všechny značky) se schválením ECE v originálním rozměru bez nutnosti zápisu do TP ve variantě dark v povrchové úpravě s černým lesklým lakem a leštěnou čelní plochou, nebo grey v šedém metalickém laku.
Třetí značka DOTZ přichází ve výrazně sportovním designu v provedení MarinaBay s 5děrovým uchycením ve variantách bronze, dark a black. Jde o otevřený jednoduchý 5paprskový design se zdobeným lemem ráfku malými rovnoběžníky. Toto čisté, minimalistické uspořádání paprsků v bronzové matné povrchové úpravě zaujme svým extrovertním vzezřením. Dark je zajímavý šedým metalickým lakem s leštěnou čelní plochou, black matným černým lakem.
Oblíbený model DOTZ Suzuka, který si získal příznivce paprskovitým designem ve tvaru Y a mírně agresivním vzhledem, je nově v nabídce v bronzovém odstínu. Hodí se ke sportovně orientovaným vozům, které mají často rozdílné rozměry kol na nápravách, proto se dodává v originálních rozměrech pro každou nápravu.

Více hybridních kol i nový webshop
Nabídku hybridních kol ALCAR rozšířil o nové designy i rozměry až na 9 modelů. Jde o alternativy ke klasickým ocelovým kolům, ale vzhledem k poptávce a také díky nové technologii svařování jsou nyní i jako alternativa k 17palcovým litým kolům, např. pro Škodu Octavia nebo Kamiq, pro které originální ocelová kola v této velikosti neexistují.
Celou nabídku hybridních i litých kol nabízí ALCAR prostřednictvím široké sítě obchodních partnerů po celé ČR. Navíc firma začátkem roku spustila nový webshop pro obchodní partnery, který poskytuje komfortní přístup do centrálního obchodního a informačního systému ALCARu – pro konkrétní vozidlo stačí zadat jeho VIN kód. Součástí webshopu je vylepšený konfigurátor kol, pneumatik, senzorů i kompletních kol, který partnerům maximálně usnadňuje objednávání zboží.

Falken pro elektromobily
Japonské pneumatiky Falken nabízí ALCAR již delší dobu, ale nyní přichází se speciální pneumatikou nabízející ultra nízký valivý odpor pro maximalizaci dojezdu, která je s dezénem e.ZIEX určena pro elektromobily v rozměrech od 17 do 21 palců. Dezén běhounu je optimalizován tak, aby co nejvíce kopíroval obrys bočnice pneumatiky, čímž se snižuje valivý odpor a prodlužuje dojezd vozidla.

Kompletní sortiment litých i ocelových kol si lze prohlédnout prostřednictvím konfigurátoru na www.alcar.cz, kde stačí zadat svůj automobil a na něm ve 3D formátu vyzkoušet vybrané disky kol.

Petr Kostolník
Foto: ALCAR BOHEMIA

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 42 článek mě zaujal 7
Zaujal Vás tento článek?
Ano