asseco Aimtec murr

Nejvyšší energetická účinnost na nejmenším prostoru

Americký výrobce elektrohydrostatických komponent a pohonných systémů Moog přišel loni s novým vysoce konfigurovatelným modulárním a energeticky účinným řešením hydraulických pohonů.

 

Nově uvedený systém elektrohydrostatického čerpadla (EPS - Electrohydrostatic Pump System) se skládá z vlastní jednotky elektrohydrostatického čerpadla (EPU - Electrohydrostatic Pump Unit) a standardizovaného potrubí s hydraulickým akumulátorem. Systém je nabízen jako kompletní zařízení bez akčního členu a lze jej snadno integrovat do konceptů strojů, ať už jde o modernizaci nebo nový vývoj.
Pokud jde o rozsah a flexibilitu, řadí se systém elektrohydrostatického čerpadla mezi EPU a EAS (Electrohydrostatic Actuation Systems), což zákazníkům dává svobodu navrhnout zařízení podle svých potřeb. Nabízeny jsou různé agregáty motorových čerpadel a výkonové třídy, stejně jako různé koncepce chlazení a doplňkové funkce, jako je funkční bezpečnost.
Systém elektrohydrostatického čerpadla byl podle výrobce vyvinut proto, aby usnadnil přechod na vysoce výkonné a energeticky účinné elektrohydrostatické pohonné koncepty, zejména pro zákazníky s omezenými odbornými znalostmi v oblasti hydrauliky nebo inženýrských zdrojů.
Optimální návrh periferií systému může snížit velikost i výkon elektronických součástek a tím i připojenou zátěž, což v kombinaci s inteligentním systémem řízení energie vede ve střednědobém až dlouhodobém horizontu k významným úsporám celkové spotřeby. Firma nabízí i širokou škálu vhodné výkonové elektroniky a softwarových řešení pro využití tohoto potenciálu.
Standardizovaná připojení i komponenty usnadňují snadnou integraci a škálování, zkracují dobu vývoje, návrhu i montáže pro rychlejší uvedení na trh. Systém se tak snadno udržuje, je vysoce přizpůsobivý a umožňuje použití stávajících komponent uživatelů, jako jsou hydraulické válce.
Podle výrobce nabízí elektrohydrostatický čerpací systém všestranné možnosti použití v různých průmyslových odvětvích. Je vhodný pro systémy spodních přidržovačů, testovací a simulační platformy, tváření kovů, lisy, hydraulické zesilovače tlaku, námořní a offshore aplikace, stejně jako mobilní stroje s hybridním nebo elektrickým pohonem. EPS umožňuje proměnný posuv s významnými rychlostními a silovými fázemi a nabízí vysoký výkon a robustnost pro náročné aplikace.

Petr Sedlický

Foto: Moog

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 42 článek mě zaujal 7
Zaujal Vás tento článek?
Ano