asseco Aimtec murr

Proporcionální ventil pro mobilní stroje

Do své řady ventilů PVG zařadila firma Danfoss Power Solutions nový předkompenzovaný proporcionální regulační ventil PVG 48 pro mobilní zařízení, který je navržený pro aplikace vyžadující průtok až 180 litrů za minutu.

 

Tato loňská novinka PVG 48 poskytuje výrobcům mobilních zařízení možnost optimalizované konfigurace kombinací různých výkonnostních variant mezi stávajícími ventily PVG 32 a PVG 128 a výrazně rozšiřuje rozsah možností středního toku. Regulační předkompenzovaný ventil je navržen pro použití ve všech typických aplikacích proporcionálních ventilů a již byl úspěšně aplikován např. v zemědělství, ve stavebních strojích nebo ve strojírenské výrobě a podle firmy je ideální po stroje, jako jsou kolové nakladače, zvedací plošiny a jeřáby, kde je zásadní průtok a ovladatelnost.
Modularita portfolia PVG umožňuje použití pěti velikostí ventilů složené dohromady, což umožňuje hydraulický průtok od vysokého k nízkému v rámci stejného ventilového bloku. To zajišťuje přesné a opakovatelné řízení a optimalizuje produktivitu. Při zachování konceptu návrhu tak může technik přidat novou sekci do existující aplikace bez nutnosti úplného přepracování, což umožňuje zákazníkům snadno optimalizovat svůj stroj pomocí celé řady těchto ventilů a snížit náklady. Jeho kompaktní design také šetří místo, snižuje hmotnost a zároveň maximalizuje výkon.

Foto: Danfoss Power Solutions

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 41 článek mě zaujal 6
Zaujal Vás tento článek?
Ano