asseco Aimtec murr

Proměnný tlak vzduchu v systému s novými převodníky

Je-li požadováno přesné pneumatické ovládání, konvenční zapínací/vypínací ventily jsou nedostačující. Nová řada variabilních ventilů 4-20 mA firmy AutomationDirect poskytuje přesnější lineární řízení tlaku.

 
Za mnoha automatizovanými úkoly je solenoid komunikující s řídicí jednotkou nebo PLC, který zajišťuje vzduchovou energii pro pohyblivé mechanismy. Většina solenoidových ventilů je však omezena na binární povel zapnutí/vypnutí, který omezuje použití vzduchu v některých průmyslových odvětvích, kde je nutná přesnost. Nová řada elektropneumatických měničů firmy AutomationDirect řeší tato omezení tím, že nabízí precizní kontrolu nad výstupním tlakem vzduchu, nastavitelnost a přesnost.
Se dvěma interními elektromagnetickými ventily převádějí elektro-pneumatické měniče elektronické signály (obvykle proud nebo napětí, ale příležitostně data z kanálů Modbus nebo IO-Link) z PLC nebo řídicích jednotek na přesně regulovaný lineární výstupní tlak. Konstrukce duálního elektromagnetu také eliminuje nepřetržitou spotřebu přiváděného vzduchu a snižuje provozní náklady a zvyšuje účinnost.
Nová řada převodníků řady Metal Work Regtronic nabízí všestrannou řadu funkcí, včetně maximálního výstupního tlaku až 145 psig. Modely přizpůsobené různým požadavkům na pneumatické zatížení jsou k dispozici s nízkou průtokovou a výfukovou kapacitou pro maloobjemové aplikace a vysokou průtokovou a výfukovou kapacitou pro rychlou odezvu ve scénářích velkého objemu, pro vysokoprodukční automatizační systémy.
I/P převodníky převádějí proudový signál 4-20 mA (I). Podobně převodníky E/P slouží stejné funkci jako převodníky I/P, ale místo toho přijímají vstup 0-5 nebo 0-10 voltů (E) místo proudu. Tyto převodníky fungují jako rozhraní, převádějící elektronické signály na přesné pneumatické ovládání. Podobně jako senzory a spínače používané ve výrobě nabízejí základní most mezi elektronickými signály a reálnými vlastnostmi, což umožňuje všestranné možnosti ovládání v různých aplikacích.
Snímače Metal Work Regtronic, navržené tak, aby splňovaly požadavky různých průmyslových odvětví, nabízejí cenově výhodné a sofistikované řešení pro přesné pneumatické ovládání. Mají stupeň ochrany IP65, což zajišťuje odolnost proti prachu a vodě v náročných podmínkách. Jejich integraci dále usnadňuje snadná montáž na panel pomocí volitelného příslušenství montážních konzol.
 
Pneumatické polohovače ventilů
Možnosti I/P a E/P převodníků poskytují přesnou modulaci a nastavení ventilů v různých průmyslových procesech. Lineární pneumatický výstupní tlak se promítá do konzistentního a spolehlivého polohování ventilu.

Vzduchové válce
Tyto převodníky poskytují spolehlivý a opakovatelný provoz pro vzduchové válce a zajišťují konzistentní a kontrolovaný pohyb. Schopnost převádět elektronické signály na lineární pneumatický tlak umožňuje přesné a synchronizované ovládání vzduchových válců.

Pohony klapek a žaluzií
Elektropneumatické měniče vynikají tím, že poskytují přesné ovládání klapek a žaluziových pohonů, které poskytují účinnou regulaci proudění vzduchu. Tato přesnost je zásadní pro aplikace v systémech HVAC nebo průmyslových procesech, kde je prvořadé udržení optimální cirkulace vzduchu a podmínek prostředí.
Elektropneumatické převodníky jsou vybaveny reprezentativním výstupním signálem 0-10 V nebo 4-20 mA (liší se podle modelu), který nabízí přesný odraz výstupního tlaku pro ověření správné funkce. Dva přizpůsobitelné digitální výstupní spínače slouží jako poplachové body, které zvyšují flexibilitu monitorování systému. Integrován je i digitální displej, který eliminuje nutnost použití externích tlakoměrů a nabízí obsluze údaje o tlaku v reálném čase.

Foto: AutomationDirect
Nová řada elektropneumatických měničů Metal Work Regtronic.
 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 43 článek mě zaujal 5
Zaujal Vás tento článek?
Ano