asseco Aimtec murr

Přesná data každý den, měsíce i roky

Nejlepší enkodéry a snímače jsou ty, o kterých nikdy nemusíte přemýšlet. Ty, které prostě dělají svoji práci každý den, rok za rokem. Bez výpadků, bez poruch a spolehlivě za jakýchkoliv podmínek.

 

Společnost WHP TECHNIK, která se zabývá automatizačními prvky, měřicí technikou a identifikačními systémy, bude na veletrhu Amper 2024 vystavovat v pavilonu V, na stánku 7.13, kompletní sortiment produktů pro průmyslovou automatizaci a měření.
Většinu produktů bude mít ve své expozici připravenou i k praktickému otestování. Zájemci si mohou s sebou přinést své díly k proměření, dokumentaci, výkresy i vzorky a odborníci firmy najdou nejvhodnější řešení pro jejich potřeby.
Portfolio firmy zahrnuje špičkové produkty počínaje měřicími mikroskopy ZEISS, lineárními snímači Magnescale, vysoce přesnými průmyslovými snímači Metrol a nejmenšími snímači na světě řady PT přes RFID přístupové a monitorovací systémy Scan Gate, tachodynama Radio-Energie, měřicí přístroje švýcarského výrobce TESA až po měřicí stroje ZEISS O-SELECT nebo snímače Leine & Linde.

Snímače Leine & Linde
Švédská společnost Leine & Linde poskytuje svým klientům, kteří svou činnost vykonávají v náročných podmínkách průmyslu, neocenitelné produkty pro jejich náročná vybavení. Každá aplikace snímačů Leine & Linde pracuje v jedinečném prostředí – ať už se jedná o důlní lokomotivu tisíce metrů pod zemí, válcovnu železa, v níž vládnou stovky stupňů Celsia nebo turbínu ve větrné farmě daleko na moři, od níž se očekává, že ve vlhku a soli pracuje bez dohledu a bez poruchy po mnoho měsíců.
To jsou místa, kde nejvíce záleží na schopnosti zajistit spolehlivou funkci a stabilní výkon. V Česku se mnohem častěji než s větrnou farmou setkáme s jiným druhem drsného průmyslového prostředí – v papírenském průmyslu. Papír vzniká v papírně za vpravdě pekelných okolností, jako jsou vysoká vlhkost, teplota, vibrace a prašnost. To jsou podmínky, ve kterých pracují desítky rotačních snímačů, jejichž úkolem je dokonale synchronizovat rychlost otáčení několika desítek jednotlivých papírenských válců.
Každý z válců má v průběhu výroby jiný průměr a otáčí se jinou obvodovou rychlostí. Žádný se ale nesmí zastavit nebo ztratit polohovou zpětnou vazbu. Následkem by bylo přerušení výroby doprovázené vysokými finančními ztrátami.
Enkodéry a senzory Leine & Linde poskytují spolehlivou zpětnou vazbu o poloze a rychlosti v průběhu celého procesu výroby papíru, takže všechny pohony i motory mohou pracovat hladce a s přesným řízením.

Vše na jednom místě
Přijďte si na náš stánek v pavilonu V vyzkoušet třeba měření vašich elektronických komponent špičkovým měřicím mikroskopem ZEISS Stemi 508 či vyzkoušet digitální výškoměr TESA s motorickým pohonem a možností 2D měření, nebo Enkodér XHI803 s Bluetooth komunikací. Také se můžete přesvědčit, že snímačům Leine & Linde lze důvěřovat i v náročných prostředích. Navštivte nás v naší expozicí 7.13 a přineste s sebou díl, který byste chtěli změřit.

www.topmeridla.cz
Foto: WHP TECHNIK

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 51 článek mě zaujal 7
Zaujal Vás tento článek?
Ano