asseco Aimtec murr

Malý enkodér s velkými možnostmi

Nový víceotáčkový absolutní rotační enkodér VLM-60 firmy Netzer Precision je charakterizován jako ideální řešení pro plynulou a kontinuální výrobu s omezeným prostorem.

 

Extrémně nízkoprofilový absolutní rotační enkodér VLM-60 s dutou hřídelí je určený pro využití ve víceosých strojích, servomotorech, obráběcích centrech nebo robotech a i při výrobě procesních strojů.
Díky konstrukci dutého hřídele a přizpůsobitelnému rozlišení je univerzální pro různá průmyslová nastavení a nabízí vysokou přesnost i spolehlivost, jež tyto aplikace vyžadují. V kompaktním profilu o průměru 60 mm s vnitřním průměrem 25 mm a tloušťkou necelých 8 mm nabízí přizpůsobitelné 17bitové jednootáčkové plus15bitové víceotáčkové rozlišení a přesnost ±0,010°. Zajišťuje hladkou a nepřetržitou produkci, protože master čte víceotáčkové polohy z kodéru jak při spuštění, tak během provozu. Při výpadku proudu nebo vypnutí stroje udržuje VLM-60 víceotáčkovou absolutní polohu pomocí interní baterie nebo externího zdroje energie.
Podporuje víceotáčkový rozsah měření s max. provozní rychlostí 4000 ot./min, s nastavitelným směrem otáčení, což poskytuje flexibilitu při použití. Setrvačnost rotoru 1996 gr/mm² zajišťuje stabilitu a přesnost při provozu.
Enkodér o hmotnosti pouhých 15 g je odolný vůči drsným podmínkám i magnetickému poli. Rozhraní obsahuje SSi a diferenciální sériový výstup RS-422 s hodinovou frekvencí v rozsahu od 0,1 do 5,0 MHz. Rychlost aktualizace polohy je 35 kHz s možností rozšíření až na 375 kHz.

Foto: Netzer Precision

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 34 článek mě zaujal 4
Zaujal Vás tento článek?
Ano