asseco Aimtec murr

Rittal: Nový podstavec VX

Po letech zkušeností a získávání zpětné vazby od zákazníků přichází Rittal s novým provedením podstavce VX. Nové provedení podstavce kombinuje výhody a funkce předchozího podstavce VX a nespočet aplikací ověřených podstavcem TS.

 

Nový podstavec VX nabízí vysokou stabilitu a spolehlivost ve všech aplikacích, kdy byl při návrhu kladen důraz na robustnost rohových dílů, na kterých sedí váha celé skříně. Přípustné statické zatížení podstavce je 15 000 N, tedy lehce přes 1,5 tuny hmotnosti skříně včetně veškerého vybavení umístěného ve skříni. Řadové spojení se provádí komfortně pomocí krytů umístěných na hloubku. Lze použít boční kryt 100 nebo 200 mm.

Optimální přístup při montáži
Koncepce dodávky skládající se z předem smontovaných rohových dílů, předního a zadního krytu a samostatných bočních krytů zajišťuje individuální a pohodlnou konstrukci podstavce. Optimální přístup při montáži je zaručen jednoduchým sešroubováním zepředu. Kryty bezpečně sedí v rohovém dílu, a lze je v případě potřeby kdykoliv odmontovat, a tak mít přístup do podstavce, případně pro transport pomocí vysokozdvižného nebo paletového vozíku. Plné kryty lze nahradit v případě potřeby kryty s ventilačními otvory, případně kryty s kartáčovou lištou.
Příchytka pro upevnění na horizontální rovině poskytuje u podstavců, které jsou již sešroubované se skříní, možnost dodatečného upevnění k podlaze. Se stoupajícím využíváním kontejnerového řešení vyvstává otázka, jak tento podstavec uchytit k nosnému rámu, na kterém je skříň umístěna, když je omezen přístup k zadní straně podstavce. I na toto bylo při vývoji myšleno a výsledkem je praktické integrované uchycení k podlaze, které je umístěné tak, aby bylo možné přímé ukotvení skříně k podlaze shora.

Využitelný prostor pod rozváděčem
Systém podstavce VX je více než jen stabilní podstavec skříně s ochrannou funkcí. Ve skutečnosti poskytuje kompletní prostor podstavce pod rozváděčovou skříní – např. pro umístění kabelů nebo pro kontinuálně bezpečné vedení kabelů ze skříně do skříně. Možnost kompletního nebo částečného upuštění od použití bočních krytů, průběžné systémové děrování a zjednodušená montáž chassis a lišt umožňují nahoru otevřené rozšíření prostoru rozváděčové skříně s možností flexibilního vybavení podstavce.
Díky širokému spektru příslušenství můžete plně využít možností vnitřního vybavení podstavce podle vašich potřeb. Podstavec je navržen s důrazem na jednoduchou montáž a umožňuje průchozí spojení, což usnadňuje manipulaci a instalaci dalšího příslušenství. Standardizovaný rastr 25 mm ve spojení se skříněmi Rittal zajišťuje maximální kompatibilitu, což usnadňuje návrh i montáž.
Nové provedení se týká varianty z ocelového plechu. Nerezové provedení podstavce zatím zůstává beze změny, ale koncem letošního roku je plánováno uvedení na trh i provedení z nerezové oceli, aby byl koncept podstavců z obou materiálů stejný. Věříme, že nový podstavec VX se osvědčí při nejrůznějších, ale i nejnáročnějších aplikacích.
Nové provedení podstavce je dostupné od letošního února a postupně nahrazuje výběhové původní provedení podstavce. Pro zaslání jednoduché převodní tabulky pro snazší přechod na nový podstavec VX prosím napište na email mistr.j@rittal.cz.

Více na www.rittal.cz

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 72 článek mě zaujal 9
Zaujal Vás tento článek?
Ano