asseco Aimtec murr

Ultra malé a výkonné

Pod označením C6043 uvedla firma Beckhoff novou řadu vysokovýkonných ultrakompaktních průmyslových počítačů s vestavěným slotem pro výkonné grafické karty.

 

Díky nejnovějším procesorům Intel Core a vysoce paralelizujícím grafickým procesorům Nvidia je nové PLC dokonalou centrální řídicí jednotkou pro velmi sofistikované úkoly, mezi něž patří např. aplikace s vysokými nároky na 3D grafiku a hluboce integrované programové bloky Vision a AI s minimální dobou cyklu. Řídicí software TwinCAT 3 je dokáže zvládnout jako plně integrované řešení bez dalšího softwaru nebo rozhraní. Navzdory svému enormnímu výpočetnímu výkonu jsou PLC neuvěřitelně kompaktní (132 x 202 x 127 mm)
Použití procesorů Intel Core i5, i7 a i9, které jsou vůbec poprvé zabudovány v hybridní architektuře, dává PLC nové řady obrovský výpočetní výkon. Stejně jako předchozí generace jsou vybaveny výhradně klasickými výkonnými jádry. Čtyři další efektivní jádra jsou přidána k procesorům Core i5, osm k procesorům Core i7 a šestnáct ke Core i9.
Kombinace výkonných a efektivních jader umožňuje implementovat aplikace celkem až na 24 reálných jádrech. Zatímco výkonná jádra jsou primárně vhodná pro vysoce náročné aplikace s jedním vláknem, mnoho dalších vláken lze spouštět v reálném čase nebo v uživatelském režimu na dalších efektivních jádrech. Každé jádro lze individuálně nakonfigurovat na specifickou taktovací frekvenci. Zdroj a chlazení mají dostatečné rezervy pro využití dostupného výpočetního výkonu procesorů i externí grafické karty.

Foto: Beskhoff

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 65 článek mě zaujal 9
Zaujal Vás tento článek?
Ano