asseco Aimtec murr

První průhledný notebook

Po technologiích průhledných displejů, televizorů a mobilů už došlo i na počítače. Lenovo představilo na MWC 2024 koncept notebooku, který se chlubí průhledným displejem a kombinovanou dotykovou klávesnicí/kreslicí podložkou.

 

Působivě vypadající mobilní pracovní stanice je vybavena 17,3“ Micro-LED zobrazovacím panelem, který zvládá až 55% průhlednost při vypnutých pixelech. Po nastartování vizuálů lze vidět vysokou sytost barev v kombinaci s výjimečným kontrastem a jasem. Ačkoli v současné době nelze upravit průhlednost tak, aby nabízela pevné pozadí, Lenovo plánuje upravit úroveň průhlednosti horního panelu, aby zablokoval svět za ním a zaměřil se na to, co se zobrazuje na obrazovce
Nicméně jsou tu i další problematické aspekty, jako např. odlesk z hlavní obrazovky, který komplikuje rozeznatelnost na lesklém povrchu. Koncept postrádá fyzickou klávesnici, uživatelé zadávají text pomocí dotykové obrazovky nebo kreslí pomocí stylusu. Většina notebooků také umožňuje videochat, ale představený koncept nemá webkameru, a o funkci není zmínka, ačkoli technologie existuje.
Vzhledem k tomu, že jde o koncept, nebyly zveřejněny specifikace, jako procesor, grafika, paměť, úložiště a konektivita, ani informace, zda a kdy zařízení půjde do výroby.

Foto: Lenovo

 
Publikováno: 26. 4. 2024 | Počet zobrazení: 138 článek mě zaujal 17
Zaujal Vás tento článek?
Ano