asseco Aimtec murr

Přesná lokalizace míst úniku v rozvodech stlačeného vzduchu

Společnost Testo, která je již více než 67 let spolehlivým partnerem v oblasti měřicí techniky pro průmysl, nabízí profesionální detektor pro přesnou a rychlou lokalizaci míst s únikem stlačeného vzduchu.

 

Stlačený vzduch je jedním z nejdražších médií používaných v průmyslové výrobě, proto je kontrola jeho úniků v rozvodech nanejvýš nutným opatřením směřujícím k optimalizaci jeho spotřeby.
Plyny unikající z netěsností v plynových potrubních systémech (např. vlivem koroze nebo špatných šroubových spojů) vydávají zvuky v ultrazvukové oblasti. S pomocí detektoru úniku testo Sensor LD Pro je možné již ze vzdálenosti několika metrů rozpoznat i ty nejmenší úniky, které nelze zachytit lidským uchem nebo spatřit pouhým okem díky jejich velikosti.
Detektor úniku testo Sensor LD Pro převádí neslyšitelné zvuky úniků z ultrazvukové oblasti do slyšitelného spektra pro lidské ucho. Tyto zvuky jsou pak slyšitelné i ve velmi hlučných prostředích, díky pohodlným zvukotěsným sluchátkům, které jsou součástí dodávky.
Tento přístroj se odlišuje svým vysoce přesným senzorem a vylepšenou detekcí úniků díky akustickému trychtýři (např. u systémů stlačeného vzduchu, rozvodů plynu, páry nebo chladicích systémů, těsnění dveří atd.). Za pomoci integrovaného laserového zaměřovače je možné úniky lokalizovat ještě přesněji.
Ultrazvukový detektor úniku pro systémy stlačeného vzduchu testo Sensor LD Pro je dodáván včetně transportního kufru, zvukotěsných sluchátek, směrového akustického nástavce, síťového zdroje a akustického trychtýře.

Testo Sensor LD Pro s integrovanou kamerou
Sada detektoru úniku testo Sensor LD Pro zapůsobí svým vysoce přesným senzorem a vylepšenou detekcí úniků (např. u systémů stlačeného vzduchu, rozvodů plynu, páry nebo chladicích systémů, těsnění dveří atd.). Za pomoci integrovaného laserového zaměřovače je možné úniky lokalizovat ještě přesněji.
Údaje o úniku mohou být přenášeny do softwaru Testo Leak Software přes rozhraní USB. Jakmile jsou data exportována do softwaru, mohou být vytvořena přehledná hlášení pro dokumentaci zjištěných netěsností.
Ultrazvukový detektor testo Sensor LD Pro vyhovuje požadavkům přístrojů třídy 1 „Standardní testovací metoda úniku za pomoci ultrazvuku“ (ASTM Int - E1002-05).
Sensor LD Pro má díky integrované kameře možnost zobrazení a ukládání úniků v obraze. Kompaktní rozměry robustního zařízení s nízkou hmotností mu zajišťují použití v průmyslovém prostředí. K dispozici má akustický trychtýř pro lepší určení polohy úniků. Jeho ovládání pomocí dotykového displeje je velmi snadné a baterie umožňuje nepřetržitý provoz po dobu až osmi hodin.
Zobrazení úniku v l/min. je přímé včetně nákladů v korunách a přes integrovaný port USB je zabezpečen přenos dat o úniku do počítače. Díky softwaru je snadné vytváření hlášení v souladu s ISO 50001.
Uložená data o úniku jsou exportována do programu Testo Leak Software pro hlášení pomocí USB flash disku. Po exportu do programu Testo Leak Software jsou k dispozici pro zpracování následující údaje o úniku:

- Fotografie místa úniku
- Datum / čas
- Název firmy / oddělení / stroj
- Množství úniku v litrech / minutu (nastavitelná jednotka)
- Náklady na úniky za rok v nastavitelné měně.

www.testo.cz
Foto: Testo

 
Publikováno: 9. 5. 2024 | Počet zobrazení: 46 článek mě zaujal 8
Zaujal Vás tento článek?
Ano