asseco Aimtec murr

Další posun v energetické účinnosti

ELGi rozšiřuje portfolio svých kompresorů EG o modernizovanou řadu šroubových vzduchových kompresorů mazaných olejem, které by měly nabídnout mimořádnou energetickou účinnost a značné úspory energie.

 

Jeden z předních světových výrobců vzduchových kompresorů ELGi Equipments, představil pod označením EG SP (Super Premium) modernizaci svého portfolia olejem mazaných vzduchových šroubových kompresorů řady EG. Tyto stroje podle výrobce představují významný pokrok v technologii stlačeného vzduchu a nabízejí významné zvýšení energetické účinnosti, nejlepší záruku i výkon ve své třídě s nízkými náklady na životnost kompresoru v rozsahu 90–110 kW.
Modernizované jednotky ELGi EG SP, které budou na evropský trh uvedeny ve druhém čtvrtletí letošního roku, charakterizují nově konfigurované dvoustupňové bloky kompresorů s osvědčeným profilem η-V, kde řecké písmeno éta (η) odkazuje na bezrozměrnou fyzikální veličinu vyjadřující účinnost. Profil optimalizuje celkový proces komprese, což vede k úspoře až 15 % měrné spotřeby energie. K tomu přispívá i pokročilý design a integrace špičkové technologie. Stroje EG Super Premium s motory IE4 jsou vybaveny průmyslovými řídicími jednotkami Neuron 4, které zaručují optimální výkon a lepší provozuschopnost.
Nízkorychlostní vzduchové koncovky a menší zatížení na každém stupni zajišťují výrazně prodlouženou životnost komponent. Tu podporuje i unikátní olejový filtr navržený pro prodlouženou životnost 4000 hodin, který účinně odstraňuje nečistoty z mazacího systému kompresoru a zajišťuje mimořádnou odolnost a spolehlivost. Kromě toho jsou všechny jednotky EG Super Premium kompatibilní s technologií AirAlert, doplňkovým IoT řešením ELGi, které po integraci s regulátorem Neuron 4 transformuje řízení kompresoru a umožňuje 24/7 globální vzdálené monitorování.

Petr Sedlický
Foto: ELGi Equipments

 
Publikováno: 9. 5. 2024 | Počet zobrazení: 46 článek mě zaujal 9
Zaujal Vás tento článek?
Ano