asseco Aimtec murr

Překonávání hranic efektivity s italskými lamelovými kompresory Mattei

Italská společnost Mattei, zastoupená v Česku autorizovaným obchodním a servisním partnerem, společností MONDO s.r.o., představuje nové produktové řady RVX UP a RVD.

 

Kompresory RVX UP (Ultra Performance) jsou ztělesněním závazku společnosti Mattei snižovat náklady zákazníků na energii a zajišťovat ekologickou udržitelnost výroby stlačeného vzduchu. Tyto kompresory využívají nejmodernější technologie Xtreme, které jsou shrnuty ve čtyřech bodech:

- Technologie vstřikování Xtreme využívá patentovanou technologii atomizace oleje, při které dochází k vyplnění každého kompresního objemu přesnou dávkou olejové mlhy, vlivem které dochází k lepšímu odvedení uvolněného tepla a minimalizaci průtoku oleje statorem.
- Řídicí jednotka Xtreme Maestro XC pro Průmysl 4.0 s 10“ dotykovým displejem umožňuje ovládat, monitorovat a programovat provoz kompresoru a vyhodnocuje jeho parametry v reálném čase. Jednotku lze také ovládat na dálku prostřednictvím bezplatného internetového portálu Mattei Cloud.
- Chladicí systém Xtreme s velkým chladičem v kombinaci s elektronickým termostatickým ventilem a ventilátorem řízeným frekvenčním měničem reguluje průtok chladicího vzduchu na základě skutečných teplot oleje, aby optimalizoval spotřebu energie.
- Technologie rekuperace maziva Xtreme – tento bezúdržbový systém zpětného toku oleje využívá inteligentní solenoidový ventil, který zvyšuje energetickou účinnost a snižuje ztráty při recirkulaci a zároveň zlepšuje kvalitu vzduchu.

Díky využití těchto technologií, společně s inovativním využitím frekvenčního měniče místo standardního startéru, jsou sníženy náklady za proudové rázy a vymezena frekvence otáčení na ideálních hodnotách. Tímto způsobem dosahují kompresory řady RVX UP nepřekonatelné efektivity a významných energetických úspor!

RVD s Technologií izolované chladicí zóny
Produktová řada RVD je k dispozici jak v provedení se stabilními otáčkami, tak ve verzi s frekvenčním měničem. Tyto kompresory představují ideální řešení pro malé a střední firmy, a díky své snadné obsluze, robustnosti a všestrannosti jsou vhodné i pro řemeslníky.
Kompresory RVD snesou ty nejnáročnější podmínky, jako jsou vysoké teploty nebo prašná prostředí. Díky nejnovější inovaci – Technologii izolované chladicí zóny – pro ně nejsou žádnou překážkou. Tato inovace odděluje chladič od zbytku komponent ve vnitřním prostoru kompresoru. Vlivem toho se snižuje teplota uvnitř kompresoru, což garantuje zvýšenou efektivitu, a celý kompresor zůstává čistší.
Údržba chladiče je rychlá a snadná díky snadno přístupnému panelu pro účinné odstraňování nečistot a prachu, což garantuje optimální chladicí výkon i v náročných podmínkách.

Proč zvolit právě lamelový kompresor?
Lamelové kompresory vyžadují minimální údržbu s nízkými náklady díky lamelám, rotoru a statoru, které mají při správné údržbě téměř neomezenou životnost. Životnost kompresorového bloku dosahuje více než 100 000 motohodin bez nutnosti generální opravy.
Mezi hlavní přednosti lamelového kompresoru patří zvýšená účinnost po 500 hodinách provozu, která zůstává stabilní po celou dobu životnosti kompresoru, nejnižší náklady na životní cyklus kompresoru a záruka až 6 let!

Nová úsporná adsorpční sušička HZP
Zkratka HZP znamená „Hankison Zero Purge Air“. A co označuje Zero Purge Air? Nové úsporné adsorpční sušičky HZP od společnosti Hankison nevyužívají k regeneraci kolon s adsorbentem nákladně vyrobený stlačený vzduch. Místo toho zvolil výrobce řešení v podobě dmychadla s ohřevem. Sušička je osazena dvěma kolonami, v jedné dochází k sušení stlačeného vzduchu na hodnotu tlakového rosného bodu až -40 °C, v té druhé zatím dochází k regeneraci vlhkosti nasyceného adsorbentu.
U standardních adsorpčních sušiček je využívána buď studená regenerace (profukování kolony stlačeným vzduchem ze systému), nebo teplá regenerace (ohřev kolony a následné odvedení vlhkosti pomocí stlačeného vzduchu ze systému). Obě tato řešení využívají nákladně vyrobený stlačený vzduch.
Úsporné adsorpční sušičky z produktové řady HZP k regeneraci adsorbentu využívají vzduch z prostředí, který prochází dmychadlem s výkonným ohřevem. Zásluhou tohoto inovativního řešení, ve spojení s Hankison EMS (Energy Management System), který optimalizuje výkon dmychadla i ohřevu podle nepřetržitého monitoringu hodnoty tlakového rosného bodu a teploty vzduchu na výstupu z regenerované kolony a též díky pečlivě navrženým ventilům, velikosti kolon a konstrukce filtrů, jež zaručují minimální nízkou tlakovou ztrátu, nabízí nové adsorpční sušičky HZP nepřekonatelné náklady na životní cyklus.
Tato nová úsporná řada adsorpčních sušiček pokrývá rozsáhlou výkonnostní škálu od 500 až po 14 900 m3/h.
Pokud vás zaujaly lamelové kompresory Mattei, nebo zařízení pro úpravu stlačeného vzduchu od společnosti Hankison, obraťte se autorizované obchodní a servisní středisko pro Českou republiku – MONDO s.r.o.

www.mondo.cz
Foto: Mondo

 
Publikováno: 9. 5. 2024 | Počet zobrazení: 116 článek mě zaujal 22
Zaujal Vás tento článek?
Ano