asseco Aimtec murr

Od nejmenšího po největší – manuální svěráky SCHUNK KONTEC

Rychlost je klíčem k úspěchu, zejména pokud jde o manipulaci s díly, jež mají být upnuty. Svěrák pro malé díly SCHUNK Kontec KSC mini vyniká svou kompaktností, snadnou manipulací a vysokou upínací silou.

 

Systém rychlé výměny čelistí umožňuje uživatelům kompaktní svěrák přestavět snadno, rychle a bez potřeby jakýchkoli nástrojů. Uživatelé si mohou vyměnit čelisti jednoduchým dosednutím na základní čelisti. Svěrák KSC mini nabízí vysokou upínací sílu až 16 kN, proto je ideální volbou pro snadné a efektivní upnutí polotovarů a finálních dílů při obrábění.

Koroze již nemá šanci
Manuální středicí svěrák SCHUNK KSC3 nabízí uživatelům významný nárůst procesní spolehlivosti. Jeho poniklované tělo chrání před korozí a opotřebením a tím rozšiřuje rozsah použití. To znamená, že může být použit i v náročných prostředích, například s vysokou vlhkostí. Jeho extrémně plochá konstrukce a vylepšené interferující obrysy zajišťují optimální přístupnost, zejména pro 5osé obrábění. To optimalizuje využití prostoru stroje.
Dalším plusem pro procesní spolehlivost je zapouzdřené vřeteno. Jeho uzavřené provedení s lepším odváděním třísek přes boční drážky chrání před nečistotami a snižuje náklady na údržbu. Jeho unikátní rozsáhlá řada systémových a nástavbových čelistí a snadná výměna čelistí pomocí pouhých dvou šroubů umožňují, aby byl tento svěrák s mnoha schopnostmi flexibilně přizpůsoben novým upínacím úkolům jen v několika málo krocích.

5osý svěrák řady Kontec KSX-C2
Tento svěrák disponuje funkcí rychlé výměny čelistí bez použití nářadí a aktivním přítlakem čelistí pro přesné obrábění šesté strany.
První věc, která upoutá pozornost, je směrem nahoru zúžená vnější kontura, která zlepšuje přístup se standardními nástroji. Další výhodou je aktivní přítlak čelistí, díky němuž dosahuje svěrák Kontec KSX-C2 vynikajících výsledků a vytváří tak ideální předpoklady pro náročné 6stranné obrábění. Díky rychlovýměnnému systému čelistí, reverzním čelistem pro zvětšení upínacího rozsahu a jedinečnému základnímu upínacímu zdvihu 130 mm, lze svěrák rychle a přesně přestavět tak, aby vyhovoval novému sortimentu dílů. Za tímto účelem je k dispozici široký sortiment rychlovýměnných čelistí. Kromě toho je také možné zvětšit upínací rozsah pomocí standardizovaného prodloužení vřetene.
Ve spojení svěráku KSC3 nebo KSX-C2 s upínacím systémem nulového bodu SCHUNK VERO-S jej lze vyměnit na stole stroje během několika vteřin s maximální opakovatelnou přesností. K tomu potřebné upínací čepy se montují přímo do základny těla svěráků bez nutnosti použití redukčních desek.

Konfigurátor Kontec
Nově si velice snadno přizpůsobíte upínací řešení z celého portfolia SCHUNK Kontec včetně čelistí pomocí online konfigurátoru na webových stránkách SCHUNK.

www.schunk.cz
Foto: SCHUNK

 
Publikováno: 9. 5. 2024 | Počet zobrazení: 87 článek mě zaujal 9
Zaujal Vás tento článek?
Ano