asseco Aimtec murr

Boehlerit: Nové vrtáky Drilltec nastavují nové standardy produktivity a hospodárnosti

Specialista na slinutý karbid a nástroje, společnost Boehlerit, uvádí na trh nový vrtací nástroj řady Drilltec s vyměnitelnými břitovými destičkami, který optimalizuje výrobní proces a zvyšuje efektivitu výroby.

 

Tento inovativní vrták přesvědčí vysokými řeznými rychlostmi a vysokými hodnotami posuvu, vysokým výkonem úběru materiálu a vynikající kvalitou vrtání. To zkracuje dobu obrábění a výrazně zvyšuje produktivitu.

Vysoké řezné rychlosti a rychlosti posuvu pro maximální efektivitu
Díky možnosti použití čtyř řezných hran je nový vrtací nástroj Drilltec mimořádně hospodárný a zaručuje dlouhou životnost a snížení nákladů. Široká škála dostupných průměrů umožňuje výrobci nabízet vysokou úroveň rozmanitosti produktů. Kromě toho je řada Drilltec vhodná pro téměř jakékoli vrtání.
Optimalizovaný kanál pro odvod třísek zajišťuje snadný transport třísek a zaručuje tak hladký a efektivní pracovní proces. Tento nástroj zároveň výrazně zlepšuje kvalitu povrchu a přesnost vrtání, což vede k vynikajícím výsledkům obrábění. Řada Drilltec je k dispozici ve velikostech 2xD, 3xD, 4xD a 5xD, proto dokáže nabídnout flexibilitu pro různé požadavky. Pro obrábění oceli, litiny a korozivzdorných materiálů jsou k dispozici různé jakosti řezných materiálů pro dosažení optimálních výsledků.
„S naším rozsáhlým a všestranným sortimentem vrtání nabízíme zákazníkům inovativní řešení pro optimalizaci jejich výrobních procesů a zvýšení efektivity,“ říká Kevin Mesanovic, produktový manažer pro vrtání ve společnosti Boehlerit a dodává: „Zaměřujeme se na nejvyšší kvalitu, trvanlivost a hospodárnost.“



Microtec – Nejvyšší produktivita pro nejmenší otvory
Nové nástroje Microtec pro vnitřní obrábění s přídavným držákem jsou inovativním řešením pro soustružení malých a úzkých otvorů. Nabízejí řadu výhod oproti tradičním upínacím držákům, včetně snadné montáže nástroje.
Nástroje řady Microtec se skládají ze dvou částí: upínacího tělesa a vyvrtávací tyčky. Základní držák Microtec je pevně namontován ve stroji, takže jej stačí nainstalovat pouze jednou. Upínací těleso je pevně namontováno ve stroji a má držák pro vyvrtávací tyč. Vyvrtávací tyč lze vyměnit bez demontáže celého držáku, což usnadňuje a urychluje výměnu břitové destičky. To šetří čas a zvyšuje produktivitu tím, že minimalizuje riziko ztráty upínacího šroubku nebo břitové destičky během montáže.
Vyměnitelné břitové destičky není nutné po výměně také znovu nastavovat. Microtec má přednastavený doraz, který umožňuje vrtací tyč opět nainstalovat do správné polohy. Systémové nástroje Microtec pro vnitřní obrábění s držákem jsou ideální pro soustružení malých a úzkých otvorů a často se používají v mikromechanice, lékařské technice a v leteckém průmyslu.
Pět dostupných vyvrtávacích tyčí je k dispozici pro různé průměry otvorů i úhly řezných hran a lze je použít se stávajícími vyměnitelnými břitovými destičkami CCGT 030102, DCGT a VCGT.

www.boehlerit.com
Foto: Boehlerit

Společnost Boehlerit
Jako průkopník v oblasti karbidů je skupina Boehlerit jedním z předních světových výrobců řešení ochrany proti opotřebení spotřebních tvrdých dílů a řezných nástrojů pro obrábění kovů a kompozitních materiálů. S řeznými materiály, polotovary, přesnými nástroji a nástrojovými systémy pro frézování, soustružení, děrování a tváření zajišťuje rodinný podnik od roku 1932 spolehlivost a efektivitu procesů po celém světě.
Spolu se svými dvěma právně nezávislými dceřinými firmami Leitz a Bilz tvoří skupinu Brucklacher s celosvětovou působností.

 
Publikováno: 9. 5. 2024 | Počet zobrazení: 100 článek mě zaujal 10
Zaujal Vás tento článek?
Ano