asseco Aimtec murr

Vstřikolisy Wintec si razí cestu na zahraniční trhy

Po úspěchu předloňského premiérového ročníku prezentační akce Wintec Day firma ENGEL letos zorganizovala ve své centrále v rakouském Schwertbergu 11. dubna její (neméně úspěšné) opakovaní. 

 

Po dopolední přednášce Richarda Fröhlicha a Andreje Černého z českého zastoupení ENGEL měli účastníci možnost vidět naživo ukázku práce stroje Wintec T-450, který byl v provozu s formou a materiálem včetně robota Viper 40. Bylo zdůrazněno, že se jedná o druhý brand firmy ENGEL, který se zaměřuje na výrobu standardních dílů, přičemž stroje sice mají čínský rodný list, ale disponují stejnou kvalitou a stejně zajištěným servisem a dodávkami náhradních dílů jako tradiční produkce vyráběná v Evropě.
Zájem o tyto stroje se celkově stále zvyšuje, včetně České republiky a Slovenska, jehož zástupci si je na letošním Wintec Day rovněž pozorně prohlédli. Ze Slovenska přijela ostatně plná polovina ze dvou desítek zúčastněných firem, takže letošní ročník se dá bez nadsázky nazvat česko-slovenským, a podle příznivého ohlasu účastníků se skutečně vydařil.
Právě neustále rostoucí zájem o tato zařízení vedl i k rozšíření čínského výrobního závodu v Changzhou a také dalšímu rozšiřování portfolia strojů Wintec. Poté, co loni firma představila své servohydraulické dvoudeskové vstřikovací lisy t-win a nové digitální řešení iQ weight control, přivezla na letošní dubnovou výstavu Chinaplas 2024 v Šanghaji dva nové vstřikovací stroje Wintec a lineárního robota, na kterých předváděla, jak kombinovat vysokou produktivitu, vysokou kvalitu a vysokou energetickou účinnost, aby vyhovovaly různorodým potřebám trhu.
Nový stroj Wintec t-win SE je s více než 1000 prodanými jednotkami nejnovějším přírůstkem do řady dvoudeskových strojů této značky a je speciálně přizpůsoben potřebám asijských trhů.
„S t-win SE, jako novým základním strojem, a řadou ENGEL duo pro náročné aplikace nyní můžeme pokrýt všechny úrovně složitosti v asijském regionu našimi dvoudeskovými vstřikovacími lisy,“ říká CEO ENGEL Group Stefan Engleder.
Vývoj a výroba t-win SE probíhá v Changzhou a zpočátku budou pro zákazníky k dispozici velikosti 6500 kN, 10 500 kN a 18 000 kN. Nový Wintec t-win SE 6500-2310 představuje efektivní systémové řešení pro výrobu rámů mlhových světel z polypropylenu. Komponenty jsou vstřikovány do dvoudutinové formy vytvořené místním výrobcem forem a odebírány lineárním robotem α-win. Kromě t-win SE měla na veletrhu Chinaplas svou oficiální premiéru také zcela elektrická řada e-win.
Stroje Wintec si však rychle našly cestu i k zákazníkům na dalších trzích, kde patří značka ENGEL mezi stálice v plastikářské branži, a přestože byly tyto stroje primárně vyvíjeny pro asijský trh, kombinace cenově atraktivních zařízení čínské provenience s technickou úrovní a garantovaným servisem předního evropského výrobce oslovily i globální uživatele, kteří hledají standardní řešení s kvalitativními parametry a zázemím renomované firmy za zajímavou cenu, takže jsou dodávány celosvětově.

Josef Vališka
Foto: ENGEL

 
Publikováno: 9. 5. 2024 | Počet zobrazení: 103 článek mě zaujal 11
Zaujal Vás tento článek?
Ano