asseco Aimtec murr

Flexibilní Opel Frontera

Po prvních snímcích a světové premiéře nového modelu Frontera z dílny Opelu jsme se dočkali statické prezentace prostorného SUV i u nás. Místa má na rozdávání a v budoucnu přijde i v 7místném uspořádání.

 

Elektrifikovaná novinka, kterou v Istambulu nedávno představil ve světové premiéře generální ředitel Opelu Florian Huettl, přichází v robustním vzhledu s mnoha praktickými funkcemi již v základním provedení.
Robustní charakter podtrhují výrazné podběhy, prahy kol, masivní C-sloupek a přední maska v designu Opel Vizor již s novým logem. Interiéru dominuje nový volant a dva širokoúhlé 10“ displeje. Zavazadelník by měl pojmout více než 450 litrů zavazadel, a se sklopenými sedadly až 1600 litrů.
V nabídce budou dvě koncepce hnacího ústrojí Frontery a dvě výbavy. K dispozici tak bude jako hybrid s 48voltovou technologií, nebo v plně elektrické variantě. Hybrid bude využívat buď 1,2litrový benzínový turbomotor o výkonu 74 kW, nebo silnější se 100 kW výkonem, v kombinaci s elektromotorem o výkonu 21 kW a elektrifikovanou 6stupňovou dvouspojkovou převodovkou.
Bateriová Frontera Electric nabídne dojezd (podle WLTP2) více než 300 kilometrů a verze s „dlouhým dojezdem“ bude schopna ujet až 400 kilometrů na jedno nabití.
Novinka bude bohatě vybavena už v základním provedení, a ve výbavě GS nabídne mj. multimediální infotainment s 10palcovým barevným dotykovým displejem a navigací nebo zadní kameru. Dále si mohou Fronteru zájemci přizpůsobit pomocí dvou volitelných balíčků. Navíc lze nové SUV objednat za příplatek se střešními ližinami i stanem. Střecha Frontery je dimenzovaná na zatížení až 240 kilogramů.

Petr Kostolník
Foto: Opel

 
Publikováno: 19. 7. 2024 | Počet zobrazení: 7 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 1
Zaujal Vás tento článek?
Ano