asseco Aimtec murr

Servomotor s umělou inteligencí

Panasonic uvedl na veletrhu SPS Parma úplnou novinku. Jedná se o první servomotor s vestavěnou umělou inteligencí. Tento inovativní produkt byl vystaven v plně funkčním stroji.

 

Nejedná se však o představení v pravém slova smyslu, i když byli technici firmy připraveni na veletrhu poskytnout veškeré informace o nových funkcích servomotoru Minas A7 a jejich vlivu na vývoj a realizaci budoucích projektů.
Oficiální evropský křest proběhne až na podzim, pravděpodobně na některém z veletrhů, možná se podaří připravit evropskou premiéru přímo na brněnském Mezinárodním strojírenském veletrhu.
A co dokáže Minas A7 v budoucnu nabídnout? S frekvencí odezvy 4 kHz je to bezkonkurenční rychlost a s rozlišením snímače 27 bitů zase mimořádně přesné polohování. Ale to opravdu revoluční je, že disponuje přesným laděním s umělou inteligencí, díky které anitivibrační filtry zoptimalizují parametry automaticky za desetinu původního času. Ušetří se tak až 90 % času lidské obsluhy.
Precizní vývoj proběhl v Japonsku a zároveň tam také padlo rozhodnutí, že bude upřednostněna poptávka asijského trhu a do Evropy se Minas A7 „pustí“ až ve druhé fázi. Díky přesnému ladění řízenému umělou inteligencí a špičkovému výkonu změní A7 pravidla hry pro efektivitu a přesnost ve výrobě.

David Kostolník
Foto: Panasonic

 
Publikováno: 19. 7. 2024 | Počet zobrazení: 1 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 0
Zaujal Vás tento článek?
Ano