asseco Aimtec murr

Stlačený vzduch s elegancí italského designu

I v éře digitalizace a virtualizace, masivního nástupu automatizace a robotů charakterizující současnou transformaci průmyslu bude moderní průmyslová výroba stále potřebovat robustní, výkonnou a efektivní infrastrukturu fyzických zařízení a systémů.

 

Jedním z dodavatelů těchto zařízení je také italská firma Teseo, která se specializuje na systémy rozvodů stlačeného vzduchu, jejíž expozicí na Hannover Messe 2024 nás provedla marketingová manažerka Valentina Bonazza.
„Jsme první, kdo začlenil hliník v oceňovaném balicím systému s kompresí, který jsme vynalezli, a jako první na světě vyvinuli a představili hliníkový systém pro rozvod stlačeného vzduchu a různé kapaliny. Podstatné ale je, že tento systém je modulární, a tím také velmi flexibilní a dobře konfigurovatelný podle konkrétních potřeb uživatele, což dává velmi široké možnosti konstrukce (výrobní) linky. Nejde však jen o konstrukční řešení samotné jako takové, hodně pracujeme i s ergonomií, abychom usnadnili práci a zajistili bezpečnost operátorům,“ říká Valentina Bonazza.
Toto oceňované řešení, o kterém jsme již přinesli informace v předchozích vydáních TechMagazínu, se výborně uplatňuje například na výrobních linkách v automobilovém průmyslu, ale automotive není samozřejmě jediné centrum jejich zájmu. Jsou zastoupeni prakticky všude, kde se v továrnách používá stlačený vzduch. Jejich osvědčené spolehlivé systémy na kompresi se uplatní ve výrobních společnostech různého typu i zaměření, od potravinářských, farmaceutických, automatizačních aplikací až třeba po balicí linky.
„Pokud robotizované buňky nebo automatizované výrobní systémy potřebují stlačený vzduch, můžeme navrhnout a zajistit také různá speciální řešení s kvalitou, která těží z dobré pověsti italského designu. Své produkty designujeme interně, máme vlastní výzkumné centrum a silné technické oddělení, které pak nabízí výsledky svého vývoje mateřské firmě,“ doplňuje Valentina Bonazza.

Josef Vališka
Foto: Petr Kostolník

 
Publikováno: 19. 7. 2024 | Počet zobrazení: 1 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 0
Zaujal Vás tento článek?
Ano