asseco Aimtec murr

Škoda Auto se přestěhovala

Centrála Škoda Auto v Mladé Boleslavi se ze starého, tzv. Pentagonu přemístila do supermoderní futuristické budovy nazvané Laurin & Klement Kampus. Komplex čtyř pětipodlažních budov si automobilka pronajímá na 10 let.

 

Pro Škodu jde o velmi významnou změnu, do nového sídla totiž sestěhovává a koncentruje na dva tisíce zaměstnanců, kteří dosud pracovali ve zhruba dvou desítkách budov v Mladé Boleslavi a v Praze. Od jejich soustředění na jedno místo si slibuje větší efektivitu a zrychlení procesů.
Žádný z nich včetně předsedy představenstva Klause Zellmera však nemá své místo pevně dané a před příchodem do práce si jej musí v některé části komplexu pro daný den zarezervovat, míst u stolů s počítačem je totiž „jen“ 1500. Všechny pracovní stoly jsou výškově nastavitelné, monitory stejné a fungují na „jediný“ kabel. Kancelářské patro je vybaveno i „budkami“ pro telefonování, které neruší kolegy.
Nové sídlo disponuje mj. fotovoltaickou elektrárnou o výkonu 100 kW, úsporu zajišťuje i LED osvětlení s inteligentními senzory, které má oproti dosud využívaným zářivkám ušetřit polovinu energie. Budova je vybavena i vysoce účinnými ventilačními systémy a klimatizace bude pracovat s rekuperačním koeficientem 80 %.

Foto: Škoda Auto

 
Publikováno: 19. 7. 2024 | Počet zobrazení: 1 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 0
Zaujal Vás tento článek?
Ano