asseco murr

Aliance na podporu průmyslu

Podle statistických údajů chybí jen v ČR a na Slovensku přes 10 tis. odborníků v oblasti elektroinženýringu či informatiky, jejichž nedostatek už nyní paralyzuje a ohrožuje rozvoj strategického průmyslu.

 

Šestnáct českých a slovenských elektrotechnických a IT fakult založilo proto 15. května Alianci pro elektrotechniku a informatiku s cílem podpořit zájem uchazečů a zvýšit počet absolventů v těchto profesích.
V čele nově založené univerzitní aliance, která si klade za cíl přitáhnout pozornost studentů středních škol k oborům elektroinženýrství a informatiky, koordinovat výzkumné iniciativy a navazovat spolupráci s průmyslem se zřetelem na přenos nejnovějších technologií a vznik nových pracovních příležitostí, stojí děkan FEL ZČU v Plzni Zdeněk Peroutka, viceprezidentem byl zvolen děkan FEI STU v Bratislavě Vladimír Kutiš.
Aliance umožňuje společně využívat unikátní zdroje a technologie, kterými disponují její členové, a společným postupem v popularizaci technického vzdělávání chtějí efektivně cílit na zvýšení zájmu středoškolských studentů o technické obory.

David Kostolník
Foto: Jan Prokopius,VUT

 
Publikováno: 19. 7. 2024 | Počet zobrazení: 77 článek mě zaujal 5
Zaujal Vás tento článek?
Ano