asseco murr

„Podvodní kolo“ aneb cyklistika pod hladinou

Vypadá jako z arzenálu Jamese Bonda, ale v nejjednodušší verzi je k dostání za necelých 300 eur a slibuje zajímavý zážitek pro vyznavače vodních radovánek.

 

Francouzská firma Seabike vyvinula plavecké zařízení, které využívá síly nohou. Jde o tyč s vrtulí a pedály, jejíž délku si uživatel upraví podle své potřeby na míru a poté si ji připevní popruhem k pasu. Pak už stačí jen opřít nohy do pedálů a šlapáním uvést do pohybu vrtuli o průměru 38 cm, která funguje jako jakýsi přídavný pohon pro plavce, jenž může pro plavání používat zároveň i ruce.
Nabízí zajímavý a poměrně pohodlný způsob, jak překonat i delší vzdálenost na otevřené vodě, a to podle výrobce mnohem rychleji, než by to zvládl plavec s ploutvemi. Vrtule fungují obousměrně, takže plavec může Seabike držet i před sebou. Podle výrobce se otáčí dostatečně pomalu, aby ji bylo možné použít bezpečně i v bazénu.
Díky 650g balastnímu prvku je zařízení o hmotnosti 2,5 kg také plovoucí, takže se uživatel nebude muset potápět, aby je našel, pokud se Seabike nějak uvolní. K dispozici je ve třech verzích s bohatým doplňkovým vybavením a snadno odnímatelnou vrtulí.

Foto: Seabike

 
Publikováno: 19. 7. 2024 | Počet zobrazení: 85 článek mě zaujal 9
Zaujal Vás tento článek?
Ano