asseco murr

Lineární vedení THK po inovaci

Japonská firma THK rozšířila svou řadu křížových lineárních vedení Cross-Roller Guide o produkty Cage Alignment System a přidala nový typ středové kolejnice.

 

Lehce se pohybující křížové válečkové vedení je lineární systém s konečným zdvihem složený z přesných válečků držených v ortogonální orientaci klecí, která je namontována na vyhrazenou kolejnici. Tento produkt dosahuje přesný pohyb a udržuje vyrovnání klece pomocí patentovaného systému ozubení a pastorku. Je vhodný pro použití v zařízeních k výrobě polovodičů a dalších elektronických součástek a také v optických měřicích přístrojích.
Standardní typ umožňuje uživatelům libovolně navrhovat, jak daleko od sebe budou jednotlivé kolejnice instalovány. Nyní však výrobce přidal nový typ středové kolejnice, který kombinuje dvě vnitřní kolejnice standardního typu do jedné, což činí zařízení kompaktnějším a usnadňuje instalaci, protože umožňuje konstrukci jednotky s kompaktnější šířkou. Standardní typ má stejné montážní rozměry jako současný model VR, který tak může nový Cross-Roller Guide s Cage Alignment System snadno nahradit.
Ve srovnání typem VR má však novinka více válečků, výrazně lepší základní nosnost i tuhost a delší životnost. Proprietární patentovaný hřebenový mechanismus zabraňuje vychýlení klece způsobenému nárazy a vibracemi a setrvačností běžícího zařízení.

Jan Tax
Foto: THK

 
Publikováno: 23. 7. 2024 | Počet zobrazení: 24 článek mě zaujal 4
Zaujal Vás tento článek?
Ano