asseco murr

Setkání uživatelů technology-support

Na přelomu května a června proběhlo pod mottem „Inspirace výrobou, inspirace vámi“ setkání zaměstnanců firmy technology-support, jejích zákazníků a partnerů v Polné na Vysočině.

 

Úvodní seminář zaměřený především na prezentaci projektů, jež t-support realizoval ve spolupráci s partnery, moderoval Vlastimil Staněk, který přiblížil i činnost firmy na českém a slovenském trhu, kde vedle několika dalších produktů zastupuje zejména CAD/CAM software GibbsCAM a CAD/CAM pro nástrojárny Cimatron.
O zkušenosti s využitím softwaru CAD/CAM GibbsCAM se na úvod první části setkání podělil Jan Vondrák ze společnosti Fermat CZ, na jehož vystoupení navázali Petr Vaněk z firmy Dexios a Ondřej Vopravil z t-supportu přednáškou zaměřenou na systém Cimatron a automatizaci v konstrukci i výrobě elektrod a přípravě EDM procesu v2.0. Jeho kolega Milan Hnídek pak seznámil uživatele GibbsCAMu a Cimatronu s významnou částí hardwarového portfolia firmy – vysokotlakým  chlazením od značky LNS, které do řezné zóny dodává správný objem fokusovaného a dostatečně silného proudu řezné kapaliny, jež usnadňuje lámání třísek a zajišťuje jejich rychlé odstranění z řezu.  
Zkušenosti se soustružením na frézovacích strojích nabídl Jiří Bartók z firmy Misan, a po Sumáři zdrojů a inspirace v režii Vlastimila Staňka dostali slovo další specialisté, kteří se podělili o své zkušenosti z praxe pracovníků technické podpory GibbsCAM. Představili také výkonný počítač a výsledky testování vhodné konfigurace počítače pro CAM výpočty v Cimatronu. Dopolední část setkání uzavřel příspěvek Historie NC strojů a jejich programování v ČR, který připravil Karel Praks, jeden z prvních uživatelů GibbsCAMu v Česku.
Odpolední část zahájil Jaroslav Trtík ze společnosti Alup CZ přednáškou Kompresory a úspora energií. Poté už se v rychlém sledu 20minutových příspěvků vystřídali Ondřej Bouzek z firmy Schunk Intec na téma Svěráky nejen pro 5osé aplikace, a Jaroslav Šobr z technologické firmy CCOE, zaměřené na vývoj technologických řešení v oblasti zpracovatelského průmyslu a lehkého strojírenství, včetně průmyslových automatů a robotických řešení.
Poté přišly na řadu připravované novinky Cimatron a celý přednáškový blok pak ve finále uzavřel Martin Polák z Českého institutu manažerů informační bezpečnosti se zajímavou přednáškou Úvod do kybernetické bezpečnosti pro každého.

Petr Kostolník, z podkladů t-support
Foto: technology-support

 
Publikováno: 23. 7. 2024 | Počet zobrazení: 30 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano