asseco murr

Valeo podporuje vzdělávání studentů

Kladenská Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola ve spolupráci s firmou Valeo otevřely moderní robotickou učebnu, kde se studenti budou moci seznámit s nejmodernějšími technologiemi v rámci výuky mechatroniky a automatizační techniky.

 

Nová učebna je vybavena třemi typy průmyslových robotů (roboty Omron, Mitsubishi a kobot UR5), které se obecně používají k manipulačním operacím v rámci plně automatického procesu výroby. Toto pracoviště umožní studentům osvojit si všechny aspekty programování robotů. Díky možnosti programu offline si mohou nejdříve vše připravit a otestovat v simulátoru na počítači a po odladění svůj software nahrát do reálného robotického pracoviště, aby otestovali, zda robot provádí to, co opravdu chtěli.
Podle ředitele školy Miroslava Dundra pomůže tato investice ve strategickém směřování školy a žákům umožní zdokonalit odborné kompetence, aby se stali atraktivnějšími pro trh práce. Od moderního vybavení učebny si škola rovněž slibuje, že přiláká do školy kvalitní absolventy základních škol.

Gábor Ilfland
Foto: Valeo

 
Publikováno: 23. 7. 2024 | Počet zobrazení: 27 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano