rossleor asseco murr

Upoutaná PET víčka, která dávají smysl

Americká společnost Origin Materials představila zásadní inovaci ve výrobě upoutaných PET víček na nápoje. Nové uzávěry usnadňují recyklaci s „monomateriálovými“ nádobami.

 

Evropský trh dnes spotřebuje miliardy uzávěrů ročně, které nelze recyklovat na nové uzávěry, ale pouze je zrecyklovat. Nové PET uzávěry Origin vyhovují regulačnímu prostředí nové směrnice EU o plastech na jedno použití, která nařizuje, aby uzávěry zůstaly připojeny k lahvím.
„Pokud mají být uzávěry spojené s lahvemi, je logické vyrobit uzávěr a láhev ze stejného materiálu. Jinak se recyklační centra potýkají s problémem oddělování připoutaných HDPE nebo polypropylenových uzávěrů od PET lahví. S naším řešením lze víčka a lahve snadno recyklovat bez nutnosti separace, což je skutečný průlom pro cirkulaci recyklace, protože zvyšuje čistotu a udržuje cenný, vysoce výkonný PET plast ve smyčce,“ řekl John Bissell, spoluzakladatel společnosti Origin Materials.
PET uzávěry Origin mohou být vyrobeny z jakéhokoli typu PET plastu, ať už původního PET, 100% recyklovaného PET (rPET) nebo materiálu na biologické bázi. Nové uzávěry budou komerčně dostupné od 4. čtvrtletí 2024.
„Náš patentovaný design připojeného víčka je jednoduchý, chytrý a uživatelsky přívětivý. Používáme závity PET víčka i láhve k zajištění uzávěru na místě, v úhlu od úst, nikoli směrem k nim. Kombinujeme výhody výkonu a udržitelnosti našich PET víček, jako je recyklovatelnost, prodloužení trvanlivosti, lehkost, schopnost používat recyklovaný PET a možnost balení z jednoho materiálu, s uživatelským komfortem,“ uzavírá John Bissell.

Foto: Origin Materials

 
Publikováno: 25. 9. 2024 | Počet zobrazení: 19 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano