rossleor asseco murr

Automatizace obráběcích center

Průmysl 4.0 posouvá vpřed digitalizaci, automatizaci i transformaci na robotizovaná pracoviště, což na jedné straně vyvolává obavy, zda se s tím spojené investice skutečně vyplatí, a na straně druhé, zda se obětí tohoto vývoje nestanou pracovní místa.

 

Nicméně, jak konstatuje na svých stránkách výrobce strojů a řešení automatizace strojírenské výroby Hedelius, realita je taková, že správně provedená automatizace pomáhá firmám lépe využívat potenciál zaměstnanců a zjednodušovat procesní sekvence. Lidé ale zůstávají nejdůležitější hnací silou díky technickým znalostem, dovednostem, svému inovačnímu potenciálu, kreativitě a schopnosti řešit problémy.
Výběr správné automatizace závisí na charakteru výroby, pro kterou je určena, tzn. na počtu kusů, velikosti šarže, době chodu, rozměrech a hmotnosti vyráběných obrobků. V zásadě se vyskytují požadavky na tři základní modely:
- Vysoký mix produktů – díky použití univerzálních upínacích palet je tato automatizace vhodná pro různé obrobky, jako jsou řezané a odlévané díly, svařované sestavy, a stejně tak pro různé hmotnosti obrobků.
- Vysoký objem „stejné“ produkce – zde je důraz kladen na velké série součástí s podobnými rozměry, hmotnostmi a hrubými obrysy součástí. Buď jsou obrobky uchopeny přímo robotem a vkládány do obráběcího centra, nebo jsou předem upnuty do upínače a svěrka je pak ve stroji vyměněna spolu s obrobkem.
- Vysoký objem produkce – řešení může být v podobě kombinovaného systému, kdy pomocí automatické výměny chapadel je robot schopen nakládat palety i obrobky, přičemž roboty s přenosovou hmotností až 250 kg se používají pro zpracování širokého spektra dílů. Jednotlivé díly, těžko upínatelné obrobky i obrobky se zvýšenými požadavky na přesnost jsou vyráběny např. na paletách, které přes den obsluhují kvalifikovaní pracovníci, zatímco větší série jsou zpracovávány bez obsluhy např. v noci.

Jednoduchá matematika
Zvýšení efektivity CNC obráběcího centra vede např. ke zvýšení jeho produktivní doby. Automatizací CNC obráběcího stroje je možné prodloužit roční doby chodu vřetena a skutečně naplno využít jeho maximální kapacitu, aniž by firma musela najímat další personál.
S CNC automatizací tak lze výrazně zvýšit výkon výroby s nižšími jednotkovými náklady, kdy i při malých jednotkových množstvích a kusech lze obrobky zpracovávat jeden po druhém bez zásahu obsluhy. Nakládání i vykládání CNC frézky převezme CNC paletový automatizační systém nebo 6osý robot. Zkracují se prostoje i čekací doby, což je užitečné nejen během dne. V závislosti na počtu palet nebo velikosti zásobníku dílů může automatizované obráběcí centrum pracovat třeba o víkendu bez nutnosti obsluhy.
Hedelius proto nejen vyvíjí svá vlastní automatizační řešení, ale také spolupracuje s řadou renomovaných partnerů pro automatizaci, aby bylo možné najít optimální variantu pro každý požadavek. Nabízí různá řešení pro malé velikosti sérií s velkou variací, manipulaci s obrobky pomocí průmyslových robotů pro velké velikosti sérií i hybridní automatizační řešení jako kombinaci manipulace s obrobky a paletami.

Optimalizace procesu
Firma dodává jak vlastní CNC stroje a pokročilá automatizační řešení, jako jsou např. 5osá obráběcí centra s otočným/naklápěcím stolem Acura řady Marathon, vybavená četnými technickými detaily (jako je standardní rotační nástrojová stanice nebo pneumatické zajištění palety na nástrojové stanici pro pohodlné upínání obrobků), tak systémy třetích stran, případně jejich kombinaci či speciální konfigurace vytvořené pro konkrétní požadavky. Pro optimalizaci výrobního procesu jsou vždy důležité správně zvolené nástroje a upínací body, kdy se v řadě firem již v rámci optimalizace nástrojů etablovaly velké zásobníky nástrojů a technologie upínání s nulovým bodem.
Dalším typem řešení jsou obráběcí centra Acura řady EL s rozhraním. Tato CNC obráběcí centra jsou koncipována tak, že umožňují automatizaci nezávislou na konkrétním výrobci. Nakládání probíhá přes pneumaticky ovládaný nakládací otvor na boku stroje, takže přístupnost pracovního prostoru je plně zachována pro ruční kusovou výrobu i seřizovací a kontrolní práce.
Pro elektrické připojení k automatizačnímu systému jsou k dispozici předem nakonfigurovaná otevřená standardní rozhraní pro dodavatele třetích stran, např. pro Erowa, Indunorm, BMO, Lang nebo Robojob. Koncepce obráběcích center firma navrhla tak, aby si uživatel mohl vybrat optimální řešení pro své automatizační úlohy.

Petr Sedlický
Foto: Hedelius

 
Publikováno: 25. 9. 2024 | Počet zobrazení: 20 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano