rossleor asseco murr

Vysoce výkonný a univerzální VARIO-X

Univerzální Vario-X je modulární automatizační systém, který decentralizovaně přináší senzory a akční členy do bezprostředního okolí výrobního stroje a nabízí tak flexibilní, škálovatelné řešení pro všechny aplikace.

 

Vývojem řídicí jednotky Vario-X vytvořila společnost Murrelektronik vysoce výkonný a univerzální průmyslový počítač, který lze jako decentralizovanou řídicí jednotku použít buď v srdci stroje, nebo začlenit do řídicí sítě vyšší úrovně. Kromě velkého počtu fyzických rozhraní nabízí také širokou škálu komunikačních protokolů. Díky stupni krytí IP67 jej lze instalovat přímo na stroj, což otevírá cestu ke špičkovým konceptům decentralizované instalace bez rozváděče.
Řídicí jednotka Vario-X zaujme výkonným čtyřjádrovým procesorem 1,5 GHz, který umožňuje dosáhnout krátkých časů cyklů (1 ms) a zpracovávat velké objemy dat. Díky funkcím PLC CODESYS V3 může samostatně řídit stroje i systémy, zatímco funkce EtherCAT master usnadňuje výkonné připojení provozních zařízení, jako jsou pohony a I/O moduly. Řídicí jednotku Vario-X tak můžete začlenit do nadřazených řídicích systémů prostřednictvím rozhraní PROFINET a EtherNet/IP Device. Moduly strojů mohou být pomocí řídicí jednotky Vario-X Controller autonomně automatizovány a následně spolu komunikovat na vyšší úrovni.
Vizualizace lze vytvářet v CODESYS V3 a zobrazovat je pomocí WebVisu na jakémkoli druhu místního nebo vzdáleného displeje/řídicí jednotky, jako jsou HMI, chytré telefony, tablety a PC. Nezávislá gigabitová ethernetová rozhraní navíc zajišťují spolehlivé připojení ke cloudu. Kromě využití jako brány EDGE lze řídicí jednotku Vario-X Controller použít také jako řídicí jednotku EDGE, která zajišťuje předzpracování dat a komunikaci ze snímače do cloudu. Integrované senzory prediktivní údržby mezitím monitorují stav systému Vario-X.

www.murrelektronik.cz
Foto: Murrelektronik

 
Publikováno: 25. 9. 2024 | Počet zobrazení: 22 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano