rossleor asseco murr

EuroBLECH: Zaostřeno na produktivitu

Od 22. do 25. října 2024 proběhne na výstavišti v Hannoveru již 27. ročník mezinárodního veletrhu technologií zpracování plechů EuroBLECH, který pokrývá celý dodavatelský řetězec v 15 různých odvětvích.

 

Letošní výstava pořádaná pod mottem „The Power of Productivity“ je zaměřena na technologie zvyšující produktivitu, které představují to nejnovější, co trh může nabídnout, pokud jde o zvýšení výkonu a efektivity, a harmonizuje jednotlivé výrobní procesy se složitými požadavky chytré výroby. Na více než 90 000 m2 v devíti halách hannoverského výstaviště se představí výběr technologií pro zpracování plechů, včetně živých ukázek a řady světových premiér nových produktů i řešení.

Vše na jednom místě
Zájem vystavovatelů představit své produkty a služby je obrovský. Integrace AI a strojového učení přináší revoluci do tohoto odvětví a umožňuje bezprecedentní úroveň přesnosti a efektivity. Automatizace i robotika zase zefektivňují výrobní procesy, zatímco IoT propojuje stroje i systémy pro monitorování a optimalizaci v reálném čase.
Předchozího ročníku se zúčastnilo na 1300 firem ze čtyř desítek zemí. Už půl roku před zahájením bylo letos obsazeno více než 90 % výstavní plochy, přičemž přes 60 % vystavovatelů se rekrutovalo ze zemí mimo domácí Německo.
Výstavní plocha je reprezentativním mixem známých značek, jako jsou Adige, AIDA, Amada, Bystronic, Dimeco, Durma, Haco, Messer Cutting Systems, Prima Power, Salvagnini, Schuler, Thyssen, Trumpf, Yamazaki Mazak a mnoha dalších, doplněných vysoce specializovanými malými a středními firmami. Expozice pokrývají vše, co souvisí se zpracováním polotovarů i hotových výrobků, včetně plechů, trubek, profilů a plastových hybridů. Nabídnou možnost získat nejnovější informace z oblasti lisování, děrování, stříhání plechů, tvarování, řezání, spojování, upevňování, manipulace, dokončování i povrchových a finálních úprav. Ale také z kontroly kvality, CAD/CAM/CIM, nástrojů, strojních součástí, skladu, recyklace materiálů, výzkumu i vývoje apod. a přístup k širokému spektru technologických dodavatelů.

Odborníci pro odborníky
Platforma Speaker Forum ve dvou sálech vyhrazených pro odborné přednášky a panelové diskuze, které probíhají každý den veletrhu, poskytne zasvěcený pohled na nejnovější projekty i vývoj produktů, stejně jako cenné příležitosti pro networking a výměnu názorů i užitečné poznatky o aktuálních klíčových tématech, jako jsou automatizace, robotika, digitalizace, průmyslový metaverse (AI, VR, AR, IIoT) a kybernetická bezpečnost.
Novinkou jsou letos komentované prohlídky na téma: Industrial Internet of Things (IIoT), které pokrývá velká data, vzdálenou analýzu, prediktivní údržbu, monitorování výroby a sledovatelnost dílů. Zde se také představí různé produkty, nástroje i software, které umožňují plánovat, optimalizovat a monitorovat výrobu s cílem zlepšit celkovou produktivitu, efektivitu a udržitelnost. Dalším tématem je: Automatizace a robotika pro efektivní výrobu, které ukazuje integrované i samostatné automatizační a robotické systémy, které mohou zefektivnit výrobní operace, a to i u malých sérií.
Letos se na veletrh vrací i prestižní ceny EuroBLECH Industry Awards, kde jsou v pěti kategoriích ocenění nejinovativnější produkty, řešení i koncepty digitalizace. Poslední den veletrhu je v rámci Careers Day volný vstup pro nové talenty, studenty i učně.

Josef Vališka
Foto: EuroBLECH

 
Publikováno: 25. 9. 2024 | Počet zobrazení: 19 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano