rossleor asseco murr

Birdie hlídá kvalitu vzduchu, který dýcháme

Většinu života, někdy až zhruba 90 %, trávíme ve vnitřních prostorách a často ve špatné kvalitě ovzduší, která zvyšuje riziko astmatu, bolesti hlavy, únavy a poruch spánku.

 

Jedním z osvědčených způsobů, jak zlepšit kvalitu vnitřního vzduchu, je časté větrání. A užitečným pomocníkem může být Birdie – netradiční zařízení od stejnojmenné dánské firmy v plejádě různých detektorů nabízených na trhu k monitorování kvality vzduchu. Vtipná designová dekorace s vestavěným CO₂ senzorem funguje podobně jako systém, který roku 1911 začali používat horníci. Do uhelných dolů nosili klece s kanárky, aby odhalili toxický vzduch. Když ptáček omdlel, byl čas vypadnout z dolu.
Patentovaný jednoduchý, ale vynikající monitor kvality vnitřního vzduchu napájený li-ion baterií dá vtipně vizuálně vědět, kdy máte vyvětrat. Když dojde k nárůstu hodnoty CO₂ v místnosti na nezdravou úroveň (přes 1000 ppm), kanárek „zvadne“ a sklopí se ze svého bidýlka, což je neklamný signál, že je nejvyšší čas otevřít okna. Uvádí se že 5–10 minut ventilace by měla být dostačující k obnovení dýchatelné atmosféry, kdy se i figurka automaticky vrátí do původní polohy na bidýlku.

Foto: Birdie

 
Publikováno: 25. 9. 2024 | Počet zobrazení: 18 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano