rossleor asseco murr

Naslouchátka s AI/DNN

Švýcarská skupina Sonova představila pod názvem Phonak Audéo Sphere první naslouchátka na světě s platformou AI a dvoučipovou technologií, která zvyšuje porozumění řeči až 53násobně.

 

Nové hi-tech naslouchátko s umělou inteligencí pomohlo polovině účastníků klinických studií oddělit čistou řeč od hluku na pozadí. Porozumění řeči v hlučném prostředí představuje největší problém u lidí postižených ztrátou sluchu, a zlepšení tohoto aspektu je zásadní pro zlepšení kvality jejich života. Navzdory významnému pokroku za poslední desetiletí mají stále potíže s porozuměním konverzacím v hlučném prostředí, jako je veřejná doprava nebo restaurace.
Platforma se vyvíjela roky, přesto se až dosud nepodařilo vyrobit produkt, který by vyřešil nejzákladnější potřeby. K tomuto účelu bylo nutné implementovat do sluchadla výkonnou síť Deep Neural Network (DNN), což vyžadovalo navrhnout speciální čip Deepsonic, který poprvé v odvětví sluchu používá AI/DNN na zpracování zvuku v reálném čase k rozlišení nežádoucích zvuků a jejich separaci a potlačení v požadované řeči.
Díky novému ultracitlivému čipu a s 53krát vyšším výpočetním výkonem se zásadně liší od ostatních sluchadel s AI na trhu ve své funkčnosti, jak zlepšuje srozumitelnost řeči.

Foto: Sonova

 
Publikováno: 25. 9. 2024 | Počet zobrazení: 19 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 3
Zaujal Vás tento článek?
Ano