rossleor asseco murr

Kola jsou o individuálním vkusu

Již tradičně představila společnost ALCAR BOHEMIA nové designy litých kol pro zimní období. Při té příležitosti seznámil její šéf Libor Rajdl novináře s kulatým výročím skupiny ALCAR, která letos slaví 40 let od svého založení.

 

Skupina ALCAR, která byla založena v roce 1984, si zakládá na tom, že kola z její produkce bezpečně odolají i náročnějším zimním podmínkám. Ze značek litých kol AEZ, DOTZ a DEZENT, které firma u nás zastupuje, je nejprodávanější poslední jmenovaná. Právě DEZENT přichází se dvěma podzimními novinkami ve čtyřech barevných odstínech.
Jedná se o DEZENT KF a DEZENT KG. Model KF dark/silver je univerzálnější, který se hodí pro téměř každý vůz. Atraktivní varianta dark má černý design s leštěnými čelními plochami zatímco verze silver dodává více klasické provedení. Jejich pětice dvojitých paprsků a zapuštěná středová část dodávají kolu nadčasovou sportovní eleganci.
Model KG black/dark s designem pěti paprsků umožňuje maximální zátěž na jedno kolo více než 900 kg. Black je, jak napovídá název, v celočerném provedení, dark kombinuje černý lak a leštěné čelní plochy. Dynamický vzhled těchto kol se skvěle hodí pro velká SUV a těžké sedany.
U těchto modelů není potřeba díky schválení ECE zápis do TP. Jak řekl jednatel společnosti Libor Rajdl: „V současnosti dominuje poptávka po kolech v originálním rozměru, tzn. s odlitou značkou E v kroužku, proto nabídka ALCARu obsahuje tři čtvrtiny litých kol v originálním rozměru.“   

Zimy se nebojí
Aby byla litá kola odolná a zvládla bez úhony zimní provoz, jsou opatřena třívrstvým ochranným lakem SRC, který odolá i posypové soli. Letos ALCAR vybral a cenově zatraktivnil pro svou tradiční akci Elegance i v zimě osm designů vhodných právě pro toto období.
Kromě výše zmíněných novinek DEZENT KF a KG jsou cenově zvýhodněné modely DEZENT AO black s aerodynamickým tvarem paprsků, vyvinutý speciálně pro elektrické vozy, a DEZENT TV black. Dále pak modely AEZ Panorama high gloss a DOTZ Spa dark.  

Hybridní a dojezdová kola
Ceny ALCAR upravil také u vybraných hybridních kol, které jsou alternativou ke klasickým ocelovým kolům. Díky nové technologii svařování jsou nyní atraktivnější, proto mohou být i jako náhrada k 17palcovým litým kolům.
Kvůli časté absenci dojezdového kola (rezervy) od výrobců automobilů nabízí ALCAR tzv. EasyKit, což je balení obsahující dojezdovou rezervu, zvedák, klíč na kolo i rukavice. Nabídka pokrývá všechna běžně jezdící osobní vozidla.  
Celou nabídku litých, hybridních i ocelových si lze prohlédnout prostřednictvím inovovaného konfigurátoru na alcar.cz. Stačí zadat svůj typ vozidla nebo ho vyhledat pomocí VIN kódu, a ve 3D zobrazení si vyzkoušet vybrané disky kol z různých pozic, což je velmi praktická pomůcka pro výběr kola podle svého vkusu.

Petr Kostolník
Foto: ALCAR BOHEMIA

 
Publikováno: 16. 10. 2024 | Počet zobrazení: 8 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 1
Zaujal Vás tento článek?
Ano