rossleor asseco murr

Volné skladové prostory a nově co-packing

Společnost PST CLC Mitsui-Soko aktuálně nabízí volné skladové kapacity ve svých skladech v Mošnově, v Pohořelicích u Brna, v Brně i v Úžicích u Prahy. Ve všech svých multi-user skladech nově zřídila službu co-packing, po níž je vysoká poptávka.

 

Dlouhodobě je o služby s přidanou hodnotou zájem, proto společnost PST CLC Mitsui-Soko nabízí co-packing jak svým klientům, pro které zajišťuje skladování (interní co-packing), tak i dalším firmám z FMCG, automotive a dalších segmentů (smluvní co-packing). Společnost se zaměřuje i na cross-dock co-packing, kdy jsou produkty zpracovány v rámci cross-docking režimu a po přebalení dále distribuovány.

Kvalitativní i kvantitativní kontrola, kompletace…
Co-packing firma zajišťuje pro potravinářské i nepotravinářské zboží. V oblasti automotive jde např. o služby typu kvalitativní a kvantitativní kontrola, kompletace, modulové sestavování, vkládání návodů a štítkování. V oblasti kosmetiky může jít třeba o nabalování kosmetických sad a setů, přebalování na prodejní jednotky, promo packy, štítkování apod.
Při cross-dock co-packingu PST CLC Mitsui-Soko přebírá roli prostředníka mezi dodavatelem/výrobní firmou a koncovým odběratelem. V rámci smluvního co-packingu může jít o časově omezené akce se zaměřením na promo zpracování a sezónní poptávku po výrobních a skladových kapacitách, s vazbou na celní služby a přepravy.
„Výhodou spolupráce s námi jako poskytovatelem co-packingových služeb je úspora nákladů. Dokážeme totiž díky většímu počtu zákazníků nastavit práci ve skladech tak, aby byla maximálně efektivní. Klientům tím přinášíme úspory, protože nemusí řešit personální ani prostorové otázky. Co-packing je tedy efektivní součástí supply chainu,“ říká Petr Fejk, co-packing manager společnosti PST CLC Mitsui-Soko.

Mezizastávka v rámci logistického řetězce
„Co-packing je pro firmy výhodný, protože potřebné úkony nemusejí zajišťovat vlastními kapacitami ve svých prostorách, což je vždy nákladné. U nás vznikne mezizastávka v rámci logistického řetězce, provedeme obalovou úpravu zboží podle požadavku zákazníků a zboží následně pokračuje z našeho skladu na místa určení, kde už nemusí odběratel řešit žádné další úkony,“ popisuje Petr Fejk příklad smluvního co-packingu.
Doteď firma realizovala co-packingové služby pouze pro některé klienty, kteří v jejích skladech využívali skladování.
„Vzhledem k našim širokým skladovým možnostem budeme co-packing nabízet i v zahraničí. Plánujeme se obchodně ještě více zaměřit na Rakousko, protože naše sklady v Pohořelicích a v Brně jsou pro tamní trh velmi dobře dostupné,“ konstatuje David Zimandl, finanční ředitel společnosti PST CLC Mitsui-Soko, zodpovědný i za multi-user sklady.

www.pst-clc.cz
Foto: PST CLC Mitsui-Soko

 
Publikováno: 16. 10. 2024 | Počet zobrazení: 8 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 1
Zaujal Vás tento článek?
Ano