rossleor asseco murr

Průmyslové setkání „co by kamenem dohodil“

Mezinárodní veletrhy Intec a Z, které jsou pořádány souběžně v dvouletých cyklech v sousedním Lipsku, tradičním průmyslovém regionu zpracovatelského průmyslu a speciálního strojírenství, zvou na výstavní přehlídku. 

 

Obě veletržní akce proběhnou paralelně na jaře příštího roku od 11. do 14. března a jsou tradiční efektivní a prakticky orientovanou komunikační platformou jak pro globálně aktivní lídry v oboru, tak pro inovativní menší a střední podniky z celého Německa i Evropy.
Veletrh obráběcích strojů, výrobní a automatizační techniky Intec a subdodavatelský veletrh dílů, komponentů, modulů a technologií Zuliefermesse (známý pod zkratkou Z) tvoří ve společné synergii unikátní veletržní kombinaci, která je v Evropě jedinečná. Prezentuje celý průmyslový výrobní řetězec – od výchozích materiálů, komponentů a sestav až po výrobní technologie pro obráběcí, ablační a aditivní procesy a digitalizaci výroby.
Veletržní „dvojčata“ nabízejí výstavní a konferenční program s výrazným zaměřením na nové průmyslové výzvy i témata, jako je digitalizace, automatizace a udržitelnost. Návštěvníci tak na jednom místě najdou řešení na míru pro všechny fáze od plánování a přípravy výroby přes vlastní výrobní proces a operativu až po finální distribuci.
Stejně tak je pro vystavovatele zase atraktivní cílová skupina návštěvníků, kteří tvoří vysoce profesionálně zaměřené auditorium, jako jsou jednatelé, majitelé, vedoucí závodů nebo výroby, nákupčí a firemní profesionálové: technici, projektanti, plánovači, specialisté výroby, výzkumu, kvality, údržby i logistiky. Organizátoři však neopomíjejí ani mladou generaci a zvou studenty i učně zejména technických oborů.
Poslední ročník mezinárodního veletržního tria, tzn. ještě společně s  veletrhem GrindTec, který doplňoval „tandem“ Intec + Z, se mohl pochlubit účastí 821 vystavovatelů z 29 zemí, kteří své novinky a služby představili 19 300 návštěvníkům z téměř pěti desítek zemí.

Co můžeme očekávat
V nadcházejícím ročníku provedli pořadatelé změnu dosavadní konfigurace veletrhů a Intec bude posílen o oblast precizní brousicí techniky, kterou přebírá od výstavní akce GrindTec. Ta již nebude organizována jako samostatný veletrh. Intec tak představí komplexní nabídku výrobních technologií pro kovoobrábění a automatizační techniky pro přípravné a navazující procesy ve výrobě, ale také technologie a zařízení pro dílny i provozy.
Mezi komoditní zaměření tak budou patřit obráběcí a ostatní stroje a zařízení, včetně speciálních konstrukcí strojů, nástroje, přípravky, upínací systémy, příslušenství, ale i technologické postupy, jako aditivní výrobní procesy nebo laserové technologie. Zastoupeny budou i automatizace výroby a robotika, měřicí technika a systémy zajištění kvality, technologie pro zařízení na výrobu energie z obnovitelných zdrojů, skladovací, manipulační a přepravní technika. Své expozice mají na veletrhu Intec tradičně také výzkumné instituce a ústavy, univerzity a vysoké školy.
Subdodavatelský veletrh Z zase poskytuje platformu pro subdodavatelské firmy z řad menších a středních podniků, které pokrývají ranou a střední fázi výroby, a pro společnosti průmyslových služeb. Nabízí širokou škálu produktů z oblasti strojírenství, automobilového průmyslu, výroby nástrojů a dalších průmyslových odvětví, včetně např. výroby dodávek energií apod. Jeho obsahové zaměření pokrývá zejména nejrůznější díly a komponenty, elektrotechniku a elektronické systémy, materiály a polotovary, nástroje a zařízení pro výrobu subdodavatelských dílů, spojovací a montážní procesy i procesy v podobě technologických subdodávek, výroby. Dále pak nejrůznější průmyslové služby či poradenství.

Odborný program
Obě veletržní akce doplňuje rozsáhlý odborný program, který nabízí mezioborové informace a orientaci pro vlastní podnikatelské aktivity v široké škále formátů. Zahrnuje např. sympózia, konference, workshopy zaměřené na transfer znalostí a inovací mezi výzkumem, průmyslem a hospodářstvím a fóra vystavovatelů prezentujících jejich produkty i služby aplikačně orientované z běžného provozu.
Součástí jsou i hotspoty pro nové technologie, tematicky zacílené na následující okruhy: aditivní výroba – digitalizace – dodavatelský řetězec – výroba palivových článků. Ve spolupráci se saskou organizací Enterprise European Network organizují pořadatelé v rámci programu Contact-Business Meetings i zprostředkování B2B kontaktů předem (na veletrhu mohou proběhnout už konkrétní jednání) a také mezinárodní hospodářská fóra ve spolupráci s Agenturou pro hospodářský rozvoj spolkové země Sasko a dalšími partnery projektu.

Podrobnější info o veletrzích lze získat na stránkách pořádající organizace Lipské veletrhy: www.leipziger-messe.de/en/.

Petr Kostolník
Foto: Petr Kostolník

 
Publikováno: 16. 10. 2024 | Počet zobrazení: 12 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 1
Zaujal Vás tento článek?
Ano