rossleor asseco murr

CHIARAVALLI CZ – specialisté pro přenos krouticího momentu

Obchodní firma CHIARAVALLI CZ ze skupiny Chiaravalli Group, která již od 50. let patří k předním výrobcům mechanických pohonů pro přenos výkonu, se v průběhu své historie vypracovala na významného strojírenského dodavatele s celoevropskou působností. Její produkty dobře znají i u nás.

 

Na českém a slovenském trhu, kde firma operuje od roku 2000, si značka již vybudovala pevnou zákaznickou základnu, která se neustále rozrůstá. Jejími silnými stránkami a výhodami, jimiž si získala své renomé, jsou zejména zkušenosti, spolehlivost, krátké dodací termíny (k dispozici má běžně skladem více jak 15 tis. položek) a technická podpora.

Od mechanické síly k elektrice a lineární technice
Základním produktem společnosti Chiaravalli jsou normalizované strojní díly určené zejména k přenosu mechanické síly pomocí řetězových, řemenových a ozubených převodů. Veškerá produkce je vyrobena v souladu s nejnovějšími mezinárodními standardy (UNI, ISO, DIN, ANSI, atd.).
Vzhledem k tomu, že jednou z deklarovaných priorit Chiaravalli Group je neustálý vývoj a rozšiřování nabídky, bylo proto logickým krokem rozšíření portfolia o kompletní převodovky a elektromotory. V současnosti tak firma nabízí celou rozsáhlou škálu převodovek, od čelních, kuželočelních přes šnekové až po planetové ve všech standardních velikostech a převodových poměrech.
Další produktovou řadou jsou mechanické zvedáky CHT (Chiaravalli High Tech), které kompletují nabídku produktů pro mechanický přenos. Tato zařízení jsou vyráběna z nejkvalitnějších materiálů opracovaných na moderních strojích. Díky speciálně vyvinutému softwaru si může zákazník nakonfigurovat konkrétní zvedák dle vlastních požadavků, který výrobce následně dokáže, díky široké skladové zásobě potřebných konstrukčních prvků, dodat ve velmi krátkém čase.
Nejnovější produktovou řadu v nabídce firmy představuje lineární technika, kde spolu s mateřskou organizací v Itálii zastupuje na evropském trhu jihokorejskou výrobní společnost WON. Mezi nosné produkty této divize patří nejrůznější typy kolejnic i vozíků, dále zde mají své pevné místo kuličkové šrouby a matice, plus další přidružený sortiment.
Nejsou to však jen již tovární hotové výrobky, čím firma oslovuje svou průmyslovou klientelu. Jednou z nejrychleji se rozšiřujících divizí společnosti jsou díly vyráběné dle výkresové dokumentace, tzv. speciální komponenty podle zadání. Firma si zakládá na tom, že díky nejmodernějším obráběcím CNC strojům je schopna splnit i ty nejnáročnější požadavky a zajistit i velké výrobní kapacity – nabízí velice přesné obrábění, dobré dodací termíny a samozřejmostí jsou i certifikáty kvality.

… a ještě něco navíc
Kromě klasického strojírenství a průmyslových komponent pro přenos výkonu je však značka Chiaravalli spojena ještě s některými specialitami, které vybočují z tohoto segmentu, ale velmi dobře je znají zástupci zcela jiných cílových skupin. Jedná se o vyznavače jízdy v jedné stopě a mistry potravináře. V portfoliu firmy lze totiž najít i specifické díly pro motorkářský sektor nebo nože velmi vysoké kvality pro nářezové stroje v potravinářském průmyslu.

Petr Sedlický
Foto: CHIARAVALLI CZ

 
Publikováno: 16. 10. 2024 | Počet zobrazení: 11 | Počet přeposlání: 0 článek mě zaujal 1
Zaujal Vás tento článek?
Ano