asseco Aimtec murr

Dotyk Valašska aneb slivovice jinak

Slivovice je jedním z pokladů Valašska a s její výrobou si lidé hrají, příprava kvasu se dědí z pokolení na pokolení. K tomu vzniká spousta pokrmů i dalších nápojů, do nichž se slivovice přidává. Jeden z nich je Touch of Valachy, který byl oceněn v celostátní barmanské soutěži.

 

Touch of Valachy nebo Dotyk Valašska je míchaný nápoj vytvořený se základní složkou slivovicí. Barman Jiří Malina ze Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích s ním zvítězil v soutěži Bohemian Sour o nejlepší drink namíchaný ze slivovice. Dnes je tento drink velmi oblíbený i mezi hosty Cocktail baru Lanterna, proto přikládáme recept, jak si nápoj připravit:

Jaké ingredience k tomu potřebujeme:

30 ml slivovice, 10 ml Campari, 40 ml citronovo-limetové šťávy, 10 ml pampeliškového sirupu a povidlový sorbet.

Vše dáme do shakeru s trochou ledu a smícháme.

A kdybyste zavítali do Valašska, nezapomeňte navštívit Cocktail bar Lanterna ve Velkých Karlovicích. Nabízí přes 400 druhů destilátů z celého světa, speciální nabídku drinků inspirovaných různými místy regionu, k nimž barmani připravili i neotřelý způsob servírování – třeba s kouskem frgálu, místními sýry nebo třeba na dřevěném prkénku, v lucerně či ve sklence ze speciální edice regionálních skláren. Kromě drinků si ve Spa hotelu Lanterna, k němuž bar patří, můžete užít také wellness služby, jako je saunový svět, exotické masáže či bazén.

 
Publikováno: 31. 12. 2018 | Počet přečtení: 697