rossleor asseco murr

Tříkolka ze Studia Peugeot Design Lab

Pro firmu Gillardeau, zabývající se chovem ústřic, připravilo studio Peugeot Design Lab dnes již úspěšné foodtrucky „Marcelle“, proto se nyní firma opět obrátila na toto studio pro návrh originálního projektu „bistrokola“.

 

Véronique Gillardeau, ředitelka prestižní stejnojmenné firmy chce svým zákazníkům nabízet možnost zapůjčení elektrických tříkolek, které jim zprostředkují unikátní zážitek spojený s piknikem na ostrově Île de Ré.

Designéři Peugeotu vytvořili tříkolku, kterou vybavili důmyslným skládacím stolkem, aby si zákazníci mohli vychutnat ústřice, a také zabudovanou ledničkou, která zaručuje čerstvost. Tříkolku, pokřtěnou „Le Petit Gégé“, lze v současné době potkat ve francouzském městě Saint-Martin-de-Ré.

Společnost Gillardeau sídlí v centru francouzského ostrova Île de Ré v městě Saint-Martin-de-Ré. Ostrov v Atlantském oceánu leží jen několik kilometrů od kontinentu, se kterým je spojen bezmála tříkilometrovým mostem. Toto umístění předurčuje firmu k chovu a prodeji ústřic. Nyní přichází Gillardeau s kreativní nabídkou možnosti zapůjčení tříkolky pro piknik u moře s rodinou nebo přáteli.

Tříkolka dokáže pojmout jídlo a nápoje pro 12 osob a díky elektromotoru ji lze používat zcela bez námahy. Dojezd až 160 kilometrů k cestování po ostrově Île de Ré zcela postačuje.

Designéři studia vymysleli mechanismus pohybu, úložné prostory i styl tříkolky. Při jízdě na tříkolce chrání pracovní plochu a skladovací přihrádky stůl. Po zastavení se rozloží a stane se z něj servírovací bar. Pracovní plocha má tři odkládací přihrádky. Chladnička udržuje čerstvost ústřic a nápojů, další přihrádka je určena pro příbory a nástroje pro přípravu ústřic. K dispozici je také koš na prázdné lastury po pikniku. Zúžená zadní část trojkolky zajištěná koženými panty evokuje kapotu klasického auta. Dřevěné a nerezové prvky se inspirují tradicemi chovu ústřic. Černý lak a logo posiluje prestiž firmy Gillardeau.

 
Publikováno: 9. 5. 2019 | Počet přečtení: 849